SANAYI VE TICARET FUARIMIZ VE KAFUM

Kahramanmaraş"ta bu yıl ilki düzenlenecek olan 1. Sanayi ve Ticaret fuarı 8-12 ekim Tarihleri arasında Kahramanmaraş Fuar Merkezi KAFUM da gerçekleşecektir.

 

Start fuarcılık tarafından organize edilecek fuarımız, ilk defa bu yıl görücüye çıkacagından başarılı olacagını ümit etmekteyiz.

 

Son günlerde Kahramanmaraş"ın tüm ana caddelerinde ve meydanlarında fuarımızın tanıtımını yapan çok sayıda bez afişler asıldıgını görmekteyiz.

 

Beyza tavukçulugun sponsorlugunca hazırlanan fuar tanıtım pankartlarını, çarşıda her yüz metrede görmemiz mümkün. Sanırım yerel olarak amacına ulaşan bir tanıtım olmuştur.

 

Yerel olarak  başarılı oldugunu düşündügümüz fuarımızın acaba, ülke genelinde tanıtımını tam olarak yapılabildik mi? Onu bilemiyoruz ama nasip olursa bu sualin cevabını yakında   hep birlikte KAFUM da görecegiz.

 

Kahramanmaraş  fuarcılıkta geç kalmıştır. Başta tekstil, metal, kuyumculuk hatta makine imalatçılıgı sektörlerinde hatırı sayılır alt yapısı olan bir şehirdir. Bu fuarların birincisi degil,  on birincisi, hatta yirmi birincisini yapmalıydık. 

 

Aslında çeyrek asırdan beri bir fuarımız vardı. Atatürk parkında  Tarım sanayi ve el sanatları fuarı olarak otuz yıldan beri yapılmaktaydı. O yıllarda çok iyi düşünülmüştü, ama sonraki yıllarda ne yazık ki ilerletip  geliştiremedik.

 

Sıradan ucuzlukçu dükkanlarının bulundugu, defolu tekstil ürünlerinin  pazarlandıgı, gecekondu fuarcılıgı mertebesinde kalan bir  yer olarak kalmıştı.

 

Kahramanmaraş belediyesi geçte olsa, Atatürk parkı içerisine yeni park düzenlemesiyle birlikte bir fuar binası yaptı.

 

KAFUM Kahramanmaraş Fuar Merkezi. 6 500 m2 kapalı alanda, toplam 13 500 m2 de fuar binası, ilk ciddi sınavını bu hafta sonu Kahramanmaraş 1. Sanayi ve Ticaret fuarı ile 8-12 Ekim tarihinde verecektir

 

Sanırım iyi bir başlangıç olur, başarılı geçer. Kahramanmaraş için hayırlı olur.

 

Ancak birde önerimiz olacak. Bu fuarda  KAFUM unda bir standı olmalı. Kendi kendini pazarlamalı. Her sene dört günlük bir fuar hizmeti için bu bina yapılmışsa yazık edilmiş olur.

 

Saglam bir fuar alt yapımız olduktan sonra, neden  Kahramanmaraş"ta  her ay  fuarlar tertiplenen,  bir fuarlar şehri olmasın?

 

Bu nedenle 1. Sanayi ve Ticaret fuarımızla birlikte KAFUM uda çok iyi  pazarlamalıyız. Diye düşünüyorum.

 

Selam ve sevgilerle.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi