SANDIKLI MOTORDA ÇAY KEYFI

Siz hiç sandıklı motor içinde böyle çay içebildiniz mi ?

 

Ekmek teknesi motorunun sandıgında, bir elde çay,  bir elde cep telefonu, böylesine lüks bir ortamda çay içme keyfini tadabildiniz mi ?

 

Yumuşak koltuklu ofislerinde ve yüksek rakımlı bag evlerinde oturan varlıklı abilerimiz,  bu keyfi yaşayabiliyorlar mı acaba?  Sanmıyorum.

 

Keşke yaşadıkları ortamlarda da, bu gariban  motorcunun tattıgı bu zevki alabilseler.

 

Görünürde son model otomobillere biniyorlar, villalarda yaşıyorlar ama,  akşama kadar fabrikalarında, işyerlerinde, çek, senet, borç, alacak mücadeleleri arasında çetrefilli bir hayat sürdürdüklerinden, ne yazık ki  bu saf ve sade yaşama zevki mertebesine erişemiyorlar.

 

Hele birde, hesapsız ticari hırsla, ekonomik katsayılarını artırırken, helal haram ölçülerini de kaçırmışlarsa, işleri daha da zorlaşıyor.

 

Kim bilir, başlarını yastıga koyduklarında rahat bir uyku çekmeyi çok özledikleri halde,  belki de bu uyku nimeti çoktan unutmuşlardır.

 

Sorsanız, belki  bu gariban motorcunun da kendine göre  bir sürü sıkıntısı var.  Belki de trafikçilerden ve zabıtalardan çektigin hiç kimseden çekmemiştir.  Ama şu anda gündeminde hiçbir sıkıntısı yok. Sorunları da olsa, çay içme zevkini almasına mani olmuyor.

 

Hayatta yapabilecegi işi helal yoldan yapmaya çalışıyor. Çinili çarşı önünde, mobilya magazalarından iş çıkarsa yük taşıyacak, çocuklarının rızkını çıkartmaya çalışacak.

 

Ramazanda orucunu tutmuş, bayramını yapmış, muhtemelen  yükünü de taşımış, rızkını çıkartmış. şimdi ise sandıklı motorunda, agalar gibi çayını yudumlamayı hak etmiş olarak, kendini mükafatlandırıyor.

 

Bu manzara karşısında bize düşen görev;  SANDIKLI  MOTORDA ÇAY KEYFI  konforunun resmini çekmek ve  kendilerine afiyet olsun diyerek,  ilgililere bu manzarayı ithaf etmektir.

 

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi