Kahramanmaraşlılar Dikkat! Sirenler Test İçin Devreye Girecek
Yayınlanma:
Kahramanmaraş'ta, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla siren sistemleri test edilecek. AFAD ve ASELSAN iş birliğinde kurulan İkaz ve Alarm Sistemleri, 5 Kasım 2026 Perşembe günü saat 14.00'te test edilecek.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 88. yıl dönümü dolayısıyla, 10 Kasım 2026 Salı günü saat 09.05'te, Kahramanmaraş genelindeki sirenler 2 dakika süreyle Sarı İkaz (düz siren sesi) şeklinde çalacak.
Bu kapsamda, AFAD Başkanlığı ile ASELSAN iş birliğinde il genelinde kurulan İkaz ve Alarm Sistemlerinin kontrol edilmesi, olası arızaların giderilmesi ve sistemlerin çalışır durumda tutulması amacıyla 5 Kasım 2026 Perşembe günü saat 14.00'te siren test yayını gerçekleştirilecek.
Yetkililer, vatandaşların belirtilen tarih ve saatlerde duyulacak siren sesleri nedeniyle herhangi bir endişe ve paniğe kapılmamaları konusunda önemle uyarıda bulundu.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.