ZEMZEM TÜRK

Bu yıl hacı adaylarımızın kargolarının Türkiye’ye getirilmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığımızca kolaylık getirilmişti..

 
Ancak gazetelerden öğrendiğimize göre. Hacı adaylarımızın Mekke’den aldıkları saf zemzem sularını; kargo ile Türkiye’ye gönderirken, Türk sınırlarında , Türk sularına dönüştürme işlemi gerçekleştirilmekteymiş.
 
Hacı adaylarımızın bin bir zahmet ile Mekke’den aldıkları zemzem sularını, Suudi Arabistan hükümeti toplu çıkışına müsaade etmediğinden sınırda dökülmekteymiş.
 
Dolayısı kargo firması, hacı adaylarımızın evlerine boş zemzem bidonlarını adres teslimi yapmayı da ayıp görmüş olmalılar ki, bidonlara, saf “ şeker pınarı “ suyu doldurarak adres teslimi yapmakta imişler.
 
Bu konuda sayın diyanet işleri başkanımız Ali BARDAKOĞLU Mekke de kargo servislerini denetlerken uyarıda bulunmuşlar. Şöyle ki;
 
 “ Biz kargoya zemzem suyu almıyoruz. Çünkü hükümet zemzem suyunun Suudi Arabistan topraklarından toplu halde çıkartılmasına kesinlikle izin vermiyor. Hacılarımızın Türkiye’ye göndermek üzere kargoya verdikleri zemzem suları sınırda dökülüp, Türkiye’de yeniden dolduruluyor. İnsanlar zemzem suyu yerine şeker pınarı suyu içiyor. Hacılarımız aldatılmış oluyor. “  
 
Kendilerine teşekkür ediyoruz. En azından kıvırtmayarak doğruları söylemiş. Bu arada aldatılanların hacı adaylarımız olduğunu biliyoruz da, aldatanların kim olduğunu çıkaramadık.
 
Anlaşılan hacı ziyaretlerineikram edilen zemzemlerin bu yıl muhtemelen “ Made in Türkiye “ olacaktır. Şimdiden afiyet olsun diyoruz.
 
Hacı ziyaret geleneklerimizi de yeniden gözden geçirmemiz gerekecek sanırım.
 
Hacı evlerinde ikram edilen zemzemleri içtiğimizde, dua mahiyetinde Mekke’yi kastederek “ Allah yerinde içmeyi nasip etsin “ diye temennilerde bulunulurdu. Bu defa işler karıştı. Eğer Allah duamızı kabul ederse, muhtemelen yolumuz Mekke yerine, Toroslara “ şeker pınarı “ su menbalarına düşebilir.
 
Ayrıca ZEMZEM TÜRK lerimizi içerken, hangi tarafa döneceğimiz sorunu da önemlidir. Bu konuda sayın hocalarımızın fetvaları yönümüzü belirlemede yardımcı olacaktır.  
 
Selam ve sevgilerle.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi