PRIM ÖDEMESIZ GÜNLER BAşLADI

Kamu oyunda Istihdam Paketi olarak bilinen 5763 sayılı kanun resmi gazetede yayınlanarak  yürürlüge girdi.

 

Bu yasaya göre işverenler, ilk defa işe aldıkları işçilerin  SSK primlerinin beş yıl boyunca ödemeyecekler.  Bu primler işsizlik sigortası fonundan karşılanacaktır.

 

Buna göre, öngörülen işveren hissesi sigorta prim teşvikinden yararlanabilmesi için;

 

Işe giriş tarihi itibarı ile erkek işçinin 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük olması, kadın ise 18 yaşından büyük olması. 2008 yılının ilk altı ayında  aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı olmaması.

 

Bu şartları taşıyan işçilerin,  01,07,2008  ile 30,06,2009 tarihleri arasında  işe alındıgı  takdirde.  SSK primleri 5 yıl boyunca işsizlik sigortası fonundan karşılanacaktır.

 

Ayrıca istihdam paketinde işverene saglanan diger kolaylıklarda vardır.

 

Özürlü çalıştıranların primlerinin tamamı, Kontenjan fazlası özürlü çalıştıranlarda,  asgari ücret üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hissesinin yüzde elli si hazinece karşılanacak.

 

Diger yanda 01,10,2008 tarihinden geçerli olmak üzere;  SSK işveren hissesinin 5 puanlık kısmına isabet eden tutarın hazinece karşılanması öngörülmüştür.

 

Işverenlerimizin ayakta kalmaya çalıştıgı  bu zor günlerde, yasanın  olumlu katkı saglayacagını düşünüyoruz. Işçi ve işverenlerimizin  bu uygulama ile bir nebzecik rahatlayacagı umulmaktadır.

 

Ancak, her işte oldugu gibi bu yasanında istismar edici tarafları keşfedilecektir. 

 

Işverenlerimizin bu yeni uygulama ile, SSK pirimi  ödememek için,  Eski işçi çalıştırma yerine,  18-29 yaş arasındaki yeni erkek işçi alımına yönelecegi endişesi vardır.

 

Dolayısı ile eski işçiler, maliyet artırıcı unsur olarak işveren tarafından  istenmeyen adamlar olarak görünecektir. zamanla pirim ödemesiz yeni işçiler, eski işçilerin yerini alacagı ihtimaller dahilindedir.

 

Uygulamanın ne getirip ne götürecegini bilemiyoruz. Ancak ilk defa sigortalı olacak işçiler için, iş bulmalarına artı bir avantaj getirdigini tahmin ediyoruz.

 

Yeni yasanın işçi ve işverenlerimize hayırlı ve ugurlu olmasını temenni ediyoruz.

 

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi