ELEKTRİK ENERJİSİ TÜRKİYE VE KIYAMET

Necip Fazıl Kültür Merkezinde,17 Ocak cumartesi günü, saat 16,30 da, Prof. Dr. Ahmet RUMELİ tarafından  “ELEKTRİK ENERJİSİ TÜRKİYE VE KIYAMET” konulu çok önemli bir konferans sunulacaktır.

 
Prof. Dr. Ahmet RUMELİ hoca elektrik alanında ülkemizin önde gelen isimlerinden biridir.
Özellikle 70 li yıllarda Türkiye’nin başta elektrik olmak üzere enerji alt yapısının planlanması ve gerçekleştirilmesi süresince önemli katkılarda bulunmuştur.
 
Halen, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Fakültesinde Güç sistemleri alanında “ Yüksek Voltaj Teknikleri “ dersi vermektedir. 
 
Bilindiği üzere Türkiye’de 40 yıldan beri “nükleer enerji” kullanılıp kullanılmaması tartışması yaşanmaktadır.
 
Enerji açığımızı kapamak için Türkiye’de mutlaka nükleer enerjinin devreye girmesi gerekliliğini savunan hocamız. Artık gözümüzü açmamızın zamanı geldiğini çarpıcı tespitlerle vurgulamaktadır.
 
Sunacağı bu konferansta, farklı bakış açısıyla Türkiye’mizin enerji gerçeği ortaya dökülecektir. İlgi duyan Kahramanmaraş’lıların mutlaka bu önemli konferansa katılmalarını arzu ediyoruz.
 
Bu konferans aynı zamanda  MADO nun bir kültürel etkinliği olması ilede manidardır.
 
Şirketler büyüyebilir, hatta dünyada ve Türkiye’de de bir numara olabilirler. Eğer kültürel hizmetlerde herhangi bir numarası yoksa, sadece kültürel açlık sınırın da kalan bir zengin olarak kalırlar.
 
Ama hem ekonomik olarak güçlenmiş, hem de kültürümüze hizmet etme duygusunu koruyabilmişlerse gerçekten bir numara olmuş müesseselerdir.
 
İşte bu müesseselerimizden biride MADO muzdur. Medar-ı iftiharımızdır. Hem dünyada bir numara olmuş, hem de kültürel hizmetlerde bir numara olmuştur.  
 
Kahramanmaraş’ımızın tanıtımına katkıda bulunan elbette diğer müesseselerimiz de vardır. Hepsi ile ayrı ayrı gurur duyuyoruz.  
 
Ama bu gün bu konferansın ev sahibi MADO dur. Böylesine önemli simaları şehrimize davet ederek bizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyoruz.
 
Bizler de firmalarımızın organize ettiği bu tür kültürel hizmet davetlerine icabet etmeliyiz ki, bir sonraki kültürel hizmetleri şimdiden isteme hakkımız olmalı diye düşünüyoruz.
 
Selam ve sevgilerle.  
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi