ANDIRIN VE BAŞKANI

ANDIRIN VE BAŞKANI 

 
Andırın belediye başkanı Baki TEZCAN beyle Andırını konuştuk.
 
Baki TEZCAN Andırında yaklaşık 4,5 yıldır belediye başkanlığı yapmaktadır. Mütevazi kişiliği ile sevilen bir belediye başkanıdır.
 
Geldiği günden beri Andırının çehresini modern bir görünüme kavuşturmak için çaba gösteren Baki TEZCAN beyden, başkanlık döneminin bir değerlendirmesini yapmasını istedik
 
Kendisi ile 30 yıllık bir dostluğumuz var. Hem lisede, hem de  hem üniversitede öğrencilik yıllarımız  beraber geçti,  Bu vesile ile samimi bir sohbet ortamında belediye çalışmalarını kendisinden dinliyoruz.
 
“ Herkesin bildiği gibi ilçemizde kış aylarında bile içme suyu sıkıntısı çekilmekteydi. Neredeyse tamamı bozulmuş olan ana cadde ve sokaklarımızda yürümek ve araç kullanmak, adeta bir işgence idi. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar gece-gündüz, kar-kış demeden, canla başla çalışarak, öncelik sırasına göre, ilçemizi modern hale getirmek için çalıştık “
 
Göreve geldiklerinde  şehir içme suyunu çözüme kavuşturduklarını, 1950 yılında döşenen, eskimiş  içme suyu şebekesini yenilediklerini,. yeni açılan sondaj kuyularından çıkan temiz kaliteli içme sularını, mevcut şebekeye dahil ederek, İlçeyi  -su sıkıntısından kurtardıklarını söylediler.
 
Bilindiği üzere su sorunu belediyelerin en büyük sorunudur. Su sorununu çözmüş belediyeler başarılı belediyelerimizdir.
 
Andırının yüzde 66 sı ormanla kaplı olmasına  rağmen ilçe merkezide yeterince yeşil alan olmadığını göreve geldiklerinde ilçenin ağaçlandırma sorununu da çözdüklerini anlattılar..
 
Belediyenin mali durumu hakkında da bilgi veren başkan;  belediyenin gelir ve giderinin denk olduğunu, iller bankası da dahil borçlarının tamamına yakınının ödendiğini söylediler.
 
“ Dört yıl gibi kısa bir sürede imkansız sanılan hizmetler gerçekleştirdik. Bunlar tesadüf değildir. Başkanlık makamı koltuğunda nerdeyse hiç oturmadan her işe bizzat nezaret ederek bir gün dahi  mazeret izni kullanmadan bu hizmetleri gerçekleştirdik ” dedi.
 
Yaptıklarını, yapacaklarına teminat olarak gösteren, Ak Partinin başarılı belediye başkanı Baki TEZCAN, yeni dönemde de başkan adayıdır.
 
Yaklaşan 12 şubat kurtuluş bayramımızı tebrik eden başkan, Andırın ve Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize selam ve sevgilerini  sunarak sohbetimizi tamamlıyoruz..
 
Kendilerine teşekkür ediyoruz, siyasi hayatında başarılar diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi