ALİ KENGER VE VEFA

Şehrimizin sanayileşmesine katkısı olan, yatırımcı ve yardımsever iş adamlarımızdan biri de ALİ KENGER dir.

 
Bilindiği üzere Kahramanmaraşta,  iki büyük iplik fabrikası  Karsan A.Ş. ve Birteks A.Ş. nin kurucusu ve sahibiydi. Yaşanılan  krizler nedeni ile bu fabrikaları elden çıkarmak zorunda kalmıştı.
 
Bu memlekete taş taş üstüne koyanlardan Allah razı olsun diyoruz. Kendileri şu anda müesseselerinin sahibi olmasalar da fabrikaları çalışmaya devam etmektedir.
 
Ali Kenger şimdi, kader gereği kriz kurbanı oldu. Dünya servetinden arındı. Fakat yaptığı hayırlar,  ismini yaşatan hayırlar ayakta kaldı.
 
Bir zamanlar fabrikalarında yüzlerce işçiye ekmek vermeğe çalışırken. Sanayiciler, tekstilciler, iş adamları, bankacılar peşinde dolaşırken, şimdi yalnız ve sade vatandaş olarak Devlet hastanesi nöroloji servisinde 15 günden beri  yaşam mücadelesi vermektedir.
 
Sevgi ve yardımseverlik karşılıksız olduğunda hedefine ulaşır. Ancak lügatımızda VEFA diye de bir kelime var.
 
Gönül istedi ki iyi zamanlarında yanında olanların bir kısmı şimdi zor gününde de  yanın da olabilsin. Ama hayat şartları değişti herkesten her şeyi beklemek mümkün olamaz.. Ancak unutulmamalı ki hayatın ve servetinde bir sınav olduğunu bilinmeli.
 
En azından yakın iş adamı arkadaşları, yıllarca sanayimize hizmet vermesinden dolayı sanayi odası temsilcisi hastanede de ALİ KENGERi ziyaret etmelilerdi.  
 
Vefa sadece İstanbulda bir semt adı değildir.
 
Kuruluşuna katkıda bulunduğu, kendi isminin verildiği  eğitim kurumlarından, ALİ KENGER okullarının yetkilileri, hocası ve birkaç öğrenci ile ALİ KENGER i hastanede bir dal çiçekle ziyaret etmeleri ne kadarda VEFA lı olurdu.
 
Geçmiş olsun diyerek dualarımızı iletiyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi