ZEMZEM TÜRK

Bu yıl hacı adaylarımızın kargolarının Türkiyeye getirilmesi konusunda Diyanet Işleri Başkanlıgımızca kolaylık getirilmişti..

 

Ancak gazetelerden ögrendigimize göre.  Hacı adaylarımızın Mekkeden aldıkları saf zemzem  sularını; kargo ile Türkiyeye gönderirken, Türk sınırlarında ,  Türk sularına dönüştürme işlemi gerçekleştirilmekteymiş.

 

Hacı adaylarımızın bin bir zahmet ile Mekkeden aldıkları zemzem sularını, Suudi Arabistan hükümeti toplu çıkışına müsaade etmediginden sınırda dökülmekteymiş.

 

Dolayısı kargo firması, hacı adaylarımızın evlerine boş zemzem bidonlarını adres teslimi  yapmayı da ayıp görmüş olmalılar ki, bidonlara, saf  ? şeker pınarı ? suyu doldurarak adres teslimi yapmakta imişler.

 

Bu konuda sayın diyanet işleri başkanımız Ali BARDAKOGLU Mekke de kargo servislerini denetlerken uyarıda bulunmuşlar. şöyle ki;

 

 ? Biz kargoya zemzem suyu almıyoruz. Çünkü hükümet zemzem suyunun Suudi Arabistan topraklarından toplu halde çıkartılmasına kesinlikle izin vermiyor. Hacılarımızın Türkiyeye göndermek üzere kargoya verdikleri zemzem suları sınırda dökülüp, Türkiyede yeniden dolduruluyor. Insanlar zemzem suyu yerine şeker pınarı suyu içiyor. Hacılarımız aldatılmış oluyor. ?  

 

Kendilerine  teşekkür ediyoruz. En azından kıvırtmayarak dogruları söylemiş. Bu arada aldatılanların hacı adaylarımız oldugunu biliyoruz da, aldatanların kim oldugunu çıkaramadık.

 

Anlaşılan  hacı ziyaretlerine ikram edilen zemzemlerin bu yıl muhtemelen  ? Made in Türkiye ? olacaktır. şimdiden afiyet olsun diyoruz.

 

Hacı ziyaret geleneklerimizi de yeniden gözden geçirmemiz gerekecek sanırım.

 

Hacı evlerinde ikram edilen zemzemleri içtigimizde, dua  mahiyetinde Mekkeyi kastederek  ? Allah yerinde içmeyi nasip etsin ? diye  temennilerde bulunulurdu. Bu defa işler karıştı. Eger Allah duamızı kabul ederse, muhtemelen yolumuz Mekke yerine, Toroslara ? şeker pınarı ? su menbalarına düşebilir.

 

Ayrıca ZEMZEM TÜRK lerimizi içerken, hangi tarafa dönecegimiz sorunu da önemlidir. Bu konuda sayın hocalarımızın fetvaları yönümüzü belirlemede yardımcı olacaktır.  

 

Selam ve sevgilerle.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi