TICARET VE SANAYI FUARIMIZA HAZIRMIYIZ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi fuarı,  8-12 Ekim de KAFUM/Kahramanmaraş fuar Merkezinde yapılacak.

 

Bilindigi üzere Kahramanmaraş Fuarcılıga çeyrek asır önce başlamıştı. 1993 yılından beri   Tarım sanayi ve el sanatları fuarı adında her yıl 1-30 Agustos  tarihlerinde gerçekleşmekteydi.

 

şimdiye kadar Atatürk Parkı içerisinde, ilkel koşullarda   özellikle defolu tekstil ürünlerinin  satıldıgı ucuzlukçu dükkanlarında  gerçekleşen fuar, bir ay boyunca Kahramanmaraş"lılara  hizmet vermekteydi.

 

Kahramanmaraş halkı  sıcak yaz akşamlarında, fuarı da bahane yaparak,  Atatürk Parkına  akın ediyor, tabiri caizse igne atsan yere düşmeyecek şekilde kalabalıklaşıyordu. Bir nevi halkımız, eglence ve gezinti yapma hakkını bu şekilde, bu mekanda  özgürce kullanmış oluyordu.

 

Daha sonra, Kahramanmaraş Belediyesi bu ilkellige son verdi.  Atatürk Parkını yeniden inşa etti. şehrimize yakışır son derece modern bir park haline getirdi. Içerisine Bölgemizde hatırı sayılır bir fuar binası yaparak hizmete sundu.

 

Artık bizimde bir gerçek bir fuarımız olmuştu. Kafum Kahramanmaraş fuar Merkezi.

 

Önümüzdeki günlerde organize yapılacak olan; Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Fuarı burada yapılacak. şehrimizin sanayi ürünleri burada sergilenecek.  Bölgeden ve dışarıdan katılımcı firmalar stand alacaklar. şehrimizin hem ekonomik hem sosyal  tanıtımı  saglanacaktır.

 

Fuarımızda;  Tekstil makinaları, çelik metal sanayi, gıda ve tarım teknolojileri, kuyumculuk, plastik ambalaj, mobilya dekarasyon,beyaz eşya, yapı malzemeleri, elektronik bilişim, saglık, hizmet sektörü, otomotiv ve yan sanayi gibi  katılımcı profiller yer alacaklar.

 

Kahramanmaraş 1,6 Milyar dolar milli gelirle ekonomik büyüklükte 81 il arasında 22. sıradadır.   Ihracat sıralamasında 20. ithalat sıralamasında 13. durumdadır.

 

Kahramanmaraş Sanayisinde  34 sanayi kolunda faaliyet gösteren 461 sanayi tesisi vardır. Bunun 252 si tekstil ve konfeksiyon, 95"i gıda, 87"si metal işleme, 11"i yapı elemanları, 9"u kagıt, 5"i ambalaj, 2"si petro kimya alanlarında üretim yapmaktadır.

 

Bu tesislerde toplam 30 bin 400 işçi istihdam etmektedir.

 

Kahramanmaraş şu anda hak ettigi konumunda degildir. Bu tip geç kalınmış faaliyetlerle hak ettigi konumu yakalayacaktır.

 

Bu nedenle  bu organizasyonları fırsat bilip  çok iyi degerlendirilmesi  gerekiyor.  şimdiden  geniş bir tanıtım atagına girişilerek, katılımcı sayısının artması saglanmalıdır.

 

Fuarımızın şehrimize hayırlı ve ugurlu olması temennisi ile,

 

Selam ve sevgilerle.             

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi