Suriye’ye Operasyon Yaptık Ses Gazze’den Geldi

Türkiye’nin atağı Karabağ Zengezurkoridoru ile devam ederkenAnkara’da 2 Pkklıteröristin silahlı eylemi gerçekleşti. Bunun üzerine Suriye’ye operasyon düzenledik. Kararlı bir şekilde Suriye de bir çok Pkk kamplarını ve petrol kuyularını vurmaya başladık. NATO dostumuz Amerika da bizim bir sihamızı düşürdüğünü açıkladı. Bunun üzerine saldırımız uçaklarla devam etti. Natocu Amerika hata yaptığını anladı ve 6 kez Türkiye’den özür diledi. Artık ok yaydan çıkmıştı. Türkiye isterse Suriye’yi baştan başa vurabilirdi. Hem gücümüz var hem uluslararası hukuk bizden yanaydı.

Diğer taraftan İsrail ile normalleşme adımlarının atılması ve gaz koridorunun oluşturulması için yeni anlaşmaların yapılmasının gündemde olması, Zengezur koridorunun açılması için kararlı duruşumuzun  deklare edilmesi başta İran’ı çok rahatsız etti. İran Suriye’de ve Karabağ’da tabiri caizse pasifize edilmiş oldu. Ortadoğu da işler İran’ın istediği gibi olmuyordu. Sözde İran komşumuz yıllarca Pkk yı desteklemeye devam etmiştir. Irak’ın operasyonlara izin vermesiİran’ı kızdırıyordu. Üstüne Türkiye ile anlaşmalı  Irak’tan yeni bir gaz koridorunun oluşmasına izin vermesi İran’ı kızdıran son olay oldu.

İsrail ile ilişkilerimiz her ne kadar normalleşme sürecine girse de her şey ülkeler arası menfaate dayanmaktadır. Proje kapsamında İsrail Arap ülkeleri ile normalleşme sürecine girerek bazı Arap ülkeleri ile irtibatını geliştirdi. İsrail ABD bütçesinden istediği meblağı alamamıştı. Türkiye ile de gaz koridoru üzerinde anlaşmaya açık olduğunu ve ziyaretler çerçevesinde ilişkiler geliştirilecekti.

Türkiye başarılı operasyonlarını Irak ve Suriye’de sürdürürken, Gazze’den Hamas örgütübir gece  İsrail tarafına roket atışlarına başlamış ve sınırı da aşarak İsrail tarafına operasyon düzenlemişlerdir. Demir kubbeyi aşarak bir çok hedef  bombalanmış, sivil kişiler esir edilmiş, askeri komutanlardan bazıları öldürülmüş ve esir edilmiştir. Hamas “Aksa Tufanı” operasyonu başlattığını belirtmiştir. Ne yazık ki sivil kişiler de öldürülmüş ve kadınlara da el uzatılmıştır. İslama uygun olmayan saldırılar, Hamas tarafınca gerçekleştirilmiştir. İlk defa Hamas İsrail’e saldırmıştır. Bu kadar çok silah ile Hamas ne zamandan beri bu saldırıya hazırlanıyordu? Neden bu zamanda saldırı gerçekleşti? Saldırıdan önce Hamas lideri Heniyye, Arap ülkelerinin İsrail ile yakınlaşmasının doğru olmadığını beyan etmişti. Sosyal medyada Filistinlilerin kadınları öldürdüğü, sivile zarar verdiği görüntüler paylaşılmıştır. Arap düşmanlığı sosyal medyada körüklenmiştir. Suriyeli mültecilere karşı olanlar hemen İsrail yanlısı olmuşlar ve “Tarihte Arkamızdan bizi hep Araplar vurmuştur” sözlerine sarılmışlardır. Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu zamanlarda binlerce Yahudiler, Ermeniler ve SabateistlerTürk vatandaşlığına geçirilmiştir. İşte bu yüzden içimizde düşman çok. Bunlar hep Arap düşmanlığı yaparlar, şeriata saldırırlar, sözde Türk  ırkçılığı yaparlar. Bu kesim üniversitelerde, sanat dünyasında hep başı çekmişlerdir.

ABD, AB ve bir çok ülkeler İsrail’e destek açıklamasında bulundular. Hızla ABD bütçesinden 8 milyar dolar yardım çıkarıldı. Bu yetmiyormuş gibi savaş gemilerini de Gazze’ye gönderdi.

Böyle bir saldırıyı Mossad nasıl haber alamamış? Yenilmez İsrail’in zayıflığını dünya izlemiş oldu. Tabiri caizse İsrail’in prestiji çizildi. Demir kubbesi ve setlerin çekilmesi bir işe yaramamış, setler delinerek İsrail’e girilmiş ve İsrail askerlerine baskın yapılıp komutanları dahi esir edilmişti.Belki güvenlik önlemlerinden dolayı böyle bir saldırı beklemiyorlardı. Belki de böyle bir saldırı yapılmasına izin verildi. 11 Eylül gibi bu olay da kendilerince kurgulandı. Usama bin Ladin kullanıldığı gibi Hamas da kullanılmış olabilir. Yeni Ortadoğu politikasında yeni haritaların çizilmesi planlanmaktadır. İsrail’in hedefinde olan arz-ı mev’ud’a kavuşması için zemin hazırlanıyor. Zaten BM’nin amacı İsrail’i korumaktır.

Daha önceki “Ukrayna Yahudi Devleti mi?” yazımda, İsrail’in projesi kapsamında Ukrayna’ya yahudilerin yerleştirileceğine değinmiştim. Bu aşamada İsrail’den kaçan yahudilerin Ukrayna’ya yönlendirileceği bildirildi. Zaten Zelenski de yahudi olması nedeniyle 2. Yahudi devletinin kurulması zor görülmemektedir. Bilindiği üzereZelenski İsrail’e destek mesajı vermiş ve gerekirse 5000 asker göndereceğini bildirmiştir.Ülkemize savaştan kaçanİsrail’lerin geldiği duyulmaktadır. Savaştan kaçan İsrailliler kendilerine destek veren Avrupa varkenneden Türkiye’ye sığınıyorlar?Halbuki ülkemizde Suriyeli mülteci istemeyen bir çok fanatik kesim varkenülkemizde nasıl güvenli olacaklar?

İsrail kaç günden beri Gazze’yi bombalamaktadır. Müslümanlar birkaç sivili öldürürse barbar olurlar ama kendileri soykırım yapmaktalar ve bu suç olmuyor. Sözde kendilerini savunuyorlarmış. Dünya sessiz, Arap Müslümanları sessiz. Rusya dahi BMnin öngördüğü Filistin 1967 deki haritasının benimsenmesini istemiştir.

Eğer bu saldırı süreci uzarsa Lübnan’ın da İsrail’in hedefinde olduğu ortadadır. Hizbullah ve Hamas Örgütleri birleşerek İran’ın desteğini alacakları bilinmektedir. Bazı ülkelerin de bu savaşa destek vermesi halinde 3.Dünya Savaşının ayak sesleri duyulacaktır.

Böyle süreç devam ederse Dünyanın gözü önünde İsrail, Gazze’de soykırımı gerçekleştirmektedir. Türkiye arabulucu olmak için görüşmeler gerçekleştirmektedir. Kırmızı çizgimiz olan Kudüs için elbette Türkiye gerekeni yapacaktır. Kudüs için  Müslüman ülkelerin birleşme zamanı gelmiştir. Müslümanlar saflarını iyi bilmelidir.

SONUÇ: Hamas İsrail’e bu saldırıyı yapmakla 2 milyon 400 bin nüfuslu Gazze halkını büyük riske atmıştır.Belki yapılan saldırılarla bir nebze Gazze halkı intikamını almıştır. Öleceksek adam gibi ölelim yolunu tercih etmiştir. Ancakİsrailli rehinelerle  İsrail’in saldırılarının durdurulması bu kez  hezeyandır. İran,  Hamas’a silah vererek doğrudan veya dolaylı olayların müsebbibi olmuştur. İsrail,  Ortadoğu’ya saldırmak için bahane bulmuştur. Belki 3.Dünya Savaşının başlangıcı olabilir. İsrail halkı tarafından sorgulanan BaşbakanNetenyahu, seçimlerde yeniden seçilmesi için yerini sağlamlaştırmaya çalışmaktadır. Türkiye Suriye’de operasyonlarını hızlandırmalı ve sahasını genişletmelidir.Gazze bombalandıkça Müslümanlar ezilmekte, Müslümanlar kendini sorgulamakta, Müslümanların başsız olması sahipsiz olması sorgulanmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi