O yalan ! Bu yalan Fili Yuttu Bir Yılan !

6 Şubat 2023 Deprem sonrası yapılan açıklama : Kahramanmaraş'ta 558 bin 219 Bina yıkıldı, ağır hasarlı, orta hasarlı . az hasarlı raporu verildi. Bunun içinde 24 bin 949 orta hasarlı bina var.. yazıyordu. sonra her ay yapılan güncellemede sayı aşağı doğru indi en son durum:

En son verilen rakamlar : 238 bin 425 , yıkılan, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı , az hasarlı bina var , bunların içinde 5 bin 987 orta hasarlı bina var deniyor, niye orta hasarlıyı yazdım sonunun ne olacağı belli değil de onun için..

8 aydan beri sürekli değişen rakamlar bu hale geldi sonunda.. o yalan bu yalan , fili yuttu bir yılan ! ister inanın ister inanmayın.. demeye başladık..

Bir tane olur, 10 olur, 50 olur, 100 yanılma olur ama sayı her ay küçülerek bu hale geldiğine göre yakında her halde depremde zarar gören bina kalmayacak gibi duruyor..

Seneye bugünlerde şunu konuşuyor oluruz: Kahramanmaraş'ta deprem de hasar gören yıkılan bina yok ölen yok, deriz gibi geliyor bana !, yazılanlar yalan deriz gardaşlar.. ! (Kardeşler)

Gece kondu yada yıkılan evinin yerine yenisini yapma depremin ilk gününden beri devam ederken, özellikle bağ değimiz yerlere o kadar çok bina yapıldı ki şehir diye bir şey kalmadı herkes dağ başlarında oturmaya başladı. Bunu çok iyi okuyan Devletimiz sağ olsun TOKİ konutlarını dağ başında yaparak kadir şınazlık gösterdi (!..) birer inek, koyun , geçi de verise hayvancılık için büyük katkı sağlamış oluruz yeni köy evimizde..

TOKİ de bunun üzerine tuz biber oldu: Akyar, Karacasu, Önsen evleri ile Kahramanmaraş'ın şehir merkezini bitirdik.. yeni köylerimiz yada kasaba evlerimiz yapılıyor..

Elbistan, Afşin, Pazarcık , ilçelerimizde ilçe merkezine uzak noktaya yapılan TOKİ konutları sonu ne olacak onu da bilemiyorum..

Yetkisiz , yetkili gibi konuşan biri : TOKİ alt yapıyı da yapacak diyor.. ama yapılan dağ başındaki TOKİlerine elektrik, su, kanalizasyon, doğalgaz şebekesi nasıl yapılacak ne zaman yapılacak doğrusu bende merak ediyorum.. kış kapıya dayandı.

Hava serinledi.. Kasım ayında yani 20 gün sonra sobaların yada bir ay sonra kaloriferlerin yanması gerek ama : Nasıl bir yetkili çıkıp bu sihirli değneği açıklaması gerekir.. orta da bir çalışma yok..

o yalan , bu yalan, fili yuttu bir yılan, gardaşlar (Kardeşler) bu da mı yalan ?

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi