SURIYELI DOSTLARIMIZ HOş GELDINIZ

24-27 Ekim tarihleri arasında GAP Gazeteciler Birliginin girişimleri sonucu komşumuz Suriye"nin Haseki kentine bir ziyaret yapmıştık.

Ziyarette bu bölgenin insanı olarak orada yaşayan halkla bizlerin arasında hiçbir farkın olmadıgını gözlemledik.

Kamışlı Kürtlerin yogun olarak yaşadıgı bir şirin ilçe. Ilçe ama nüfusu 250 bin civarında.

Mehmet Fiskeci ile Kamışlı sokaklarını gezerken Türk oldugumuzu ögrenen esnaflar ne satıyorlarsa bize ikram etme yarışına girdiler. Sınırı geçerken bize hediye olarak verilenler parasıyla satın aldıklarımızdan daha fazlaydı.

Türkiye"yi bir agabey olarak görüyorlardı. Bir gün bu mayınlı alanların temizlenerek aralarındaki sınırın kaldırılacagına inanıyorlar.

Bize gönülden dostluk elini açan, yüregini koyan bu güzel kentin yöneticilerini ve basın mensuplarını Türkiye"de agırlıyoruz.

Bu gün akşam saatlerinde de Kahramanmaraş"a gelecekler.

Tamamen özel ve resmi pozisyonu olmayan bir gezi. Haseki Valisi, Haseki Belediye Başkanı, Kamışlı Belediye Başkanı ve yardımcıları, gazeteciler. Bir gece Kahramanmaraşta kalacaklar.

Haseki tam bir pamuk deposu. Tam hasat döneminde ordaydık. Binlerce araç vardı üzerinde pamuk yüklü.

Devlet yabancı yatırımcıyı özendiren bazı adımlar atmış. Kahramanmaraşlı sanayici rahatlıkla o bölgede tesis kurabilir. Ve inanıyorum ki; üretim maliyeti, işçilik v.s. gibi konular bizden ucuz olabilir. Orta Asya ülkelerine fabrikaların kaydırılacagı ifade ediliyor. Birkaç saat uzakta böyle bir imkan varsa degerlendirilmelidir diye düşünüyorum.

Umuyorum ki; biz bir avuç gazetecinin ülkeler arasında ticari faaliyetlerin geliştirilmesi noktasında farklı bir başlangıç oluşturuyoruz.

Bu gün Suriye.

Gelecek yıl içinde Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan olmak üzere karşılıklı medya sektöründe çalışanlarla bir kontak kurmak ve ülkeler arası ilişkilere katkı saglamak istiyoruz.

Genç dinamik başkanımız Z. Abidin Kıymaz daha önce bu ülkelere giderek bazı kontaklar kurdu. şimdi sırada bizler varız.

Ziyaretimiz sonrasında AKSU tv de yaptıgımız program ve haberler Suriye"de ilgiyle izleniyor. Bizler daha haber merkezinden çıkmadan tercümanımız sevgili Josef bizi arayarak programı izlediklerini ve teşekkür ettiklerini ifade etmişti.

Bu site de Suriye"den takip ediliyor.

Belki de bir on yıl sonra 15 yıl sonra Kahramanmaraş"ta basılan bir gazete suriye"ye, Irak"a, Azerbaycan"a gidebilecektir. Belki de AKSU gibi uydu üzerinden yayın yapan TV"ler bu ülkelerde stüdyo kuracaktır.

Kimilerine göre bu yazdıklarım hayal olarak görülebilinir. Ama ben diyorum ki; neden olmasın?

Evet.. neden olmasın?

Bu akşam AKSU TV"de Genel Müdür Turgay Terzibaş ile BIZIM TARAF özelde bu misafirlerimizi konuk edecegiz.

Onların bizden beklentilerini dinleyecegiz.

Bizim beklentilerimizi sıralayacagız.

Programda canlı telefon baglantıları da almak istiyoruz.

Belki de Suriye"den belki de yurdun başka yerinden bizi arayanlar ve soru yöneltenler olacaktır.

Ülkemizin ve kentimizin tanıtımı için karşılıklı ilişkiler çok önemlidir. Ve bizlerde bu konuda bir şeyler yapabilme ugraşı içindeyiz.

Bu ugraşta bize omuz veren, bize destek veren bütün dostlarımıza teşekkür ederken, özellikle Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Poyraz"a şükranlarımı da ifade etmek istiyorum.

Sayın Başkan diyor ki; ? Kahramanmaraş"ı tanıtmak için ne gerekiyorsa ben onu yapmaya hazırım?

Bu samimiyet, bu samimi yaklaşım bize güç verdi ve vermeye devam ediyor.

Bu vesileyle Suriyeli dostlarımızı Kahramanmaraş"ta agırlamaktan mutluluk duydugumuzu ifade ediyor, hoş geldiniz diyorum!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi