RAMAZAN ETKINLIKLERINDEN TASAVVUF MUSIKISI KONSERI

Belediyemizin organize ettigi Ramazan etkinlikleri tüm canlılıgı ile devam ediyor.

 

Konservatuarımızın Türk Tasavvuf Musıkisi toplulugunca, dün akşam Necip Fazıl Kültür Merkezi açık hava gösteri alanında, başarılı bir Tasavvuf Musıkisi  konseri sunuldu.

 

Sunuculugunu Salman KAPANOGLU nun yaptıgı konseri,  Konservatuar genel koordinatörü,  Mehmet PAKDIL yönetiminde icra edilerek sunuldu.

 

Neyzen Emin dedenin Beyati peşrevinden sonra ilk olarak; şehrimizde mevlütlerden önce okunması nerdeyse gelenek haline gelen,  ama Türkiyenin başka yerlerinde de fazlaca bilinmeyen  Kahramanmaraş yöresine ait mahalli uşşak ilahimizle başlandı.

 

Mevlam derki dogruca gel

Kulum bana fevrice gel

Egri gelen ermez bana

Dogruluk et öylece gel.

 

Daha sonra,  Uşşak, hüseyni, neva makamlarında sevilen ilahiler okundu. 

 

Bilindigi üzere tekkerde tasavvuf musıkisi icra edilirken aynı zamanda zikir de icra edildilirdi. Ara verip zikrullahı durdurmamak ve devrişanı sogutmamak için eserler bir biri ardınca devam edilirdi. Ritim olarak en agır usulden başlayarak, giderek hızlanmak sureti ile icra edildiginden, Bu konserdede bu gelenek ve adaba uygun olarak  son bölüm kesintisiz olarak okundu.daha sonra  Kuran"ı Kerim okunarak konser tamamlandı. 

 

Konserde sazende olarak;  Kemalettin KARAGEDIK, Bülent MORAN, Gani KAMAZ, Ibrahim TEZ, Zahit şEREFOGLU, Mustafa ÇAM, Ali KULYU, Ibrahim YAşAR, Çetin KIRGIZ, ve Ümit TEZ yer aldılar.

 

Koro heyetinde ise; Ömet AKKIL, Ferhat KILIÇ, Çetin YAGLI, Osman VAKKASOGLU, Selim KALE, Mehmet GÜL, Osman ALPEREN, Halil TOLU, Burhan TAşAN, Muzaffer GÜNEş, Hüseyin ÇINAR, şerafettin SAFIOGLU, Fatih HASANOGULLARI, Hikmet KALUMAN, Mustafa ALPEREN, Muhammet GÖMÜLÜTAş, Resul AYDEMIR, Fehmi gök,  yer aldılar.

 

Bu tür  kültürel hizmetlerin mimarı olarak bildigimiz, Sayın belediye başkan yardımcımız  Mahmut Nedim TEPEBAşI ve Sayın Belediye Başkanımız Mustafa POYRAZ

protokolde  izleyici olarak yerlerini almışlardı.  

 

Sayın Belediye başkanımız Mustafa POYRAZ konser sonrası koro şefi  Mehmet PAKDIL e çiçek sunarak teşekkür ettiler. Konsersonrası yaptıgı teşekkür konuşmasında; Kendilerinin ve seyircilerin,  Ramazan ayının manevi iklimi ile icra edilen Ilahi konserinden  derin haz aldıklarını belirterek,  seyircilerin ramazanlarını vu vesile ile kutlayarak konsere katıldıkları için  teşekkür ettiler.

 

Bizlerde Sayın Mehmet PAKDIL  şahsında tüm saz ve koro heyetine, sundukları başarılı konser için teşekkür ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz.

 

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi