ÖRNEK şEHIR MARKA şEHIR LOGOSU

KASIAD Kahramanmaraş sanayici ve Iş adamları dernegi başkanı; sayın A. Kadir KURTUL beyin önderliginde, üyelerinin bir madalya gururuyla kullanabilecegi, ÖRNEK şEHIR MARKA şEHIR logosu üretildi.

 

Logomuz her ne kadarda ilk bakışta bir şişe suyu markası gibi algılansa da, verdigi mesaj çok önemlidir.  Mavi renkte düşen bir su damlacıgının, Kahramanmaraş"la bütünleşmesi.  Küçük su damlacılarının birleşerek, ırmak olup, denizler ve okyanus olması gibi, güzel bir mesaj veriyor.

 

Artık Kahramanmaraş ta bir şeyler degişmesi gerekiyor du. Yeni bir heyacan. Yeni bir zihniyet inkilabı yaşanması gerekiyor. Inşaallah bu logo bu degişime vesile  olur bir şeyler degiştirir. şimdiye kadar bir türlü aşamadıgımız, çözemedigimiz soruları da aklımızdan çıkarır.

 

Su damlası hükmündeki müteşebbislerimiz,  neden bir araya gelemezler?   ortaklıklar  hedefe varmadan neden dagılır?  Neden sanayiciler hep ben atıma giderler ? takım oyununu denemezler ? bunlar gibi çogaltabilecegimiz cevabı bulunamayan sorular.

 

şimdiye kadar Kahramanmaraş ta bir araya gelemeyen küçük su damlacıkları hükmündeki yatırımcılar, bu iklim şartlarında,  damlaları nı koruyamadılar. Bunların bir kısmı,  ya buharlaşıp yok olup gitti. ya da çamur olup topraga belendi. Ancak bu damlalarını  koruyabilenler,  bir arada tutabilenler ayakta kalabildi.

 

Bu nedenle KASIAD ın hazırlamış oldugu logonun verdigi mesaj çok önemlidir.

 

Ancak, Türkiye"de   bizim dışımızda tam altı  tane daha KASIAD vardır. Karadeniz, Karabük, Kocaeli, Kazan Ankara, Karşıyaka ve Kars illerimize ait Sanayi ve iş adamları dernekleri. Bunun gibi  dokuz tane ASIAD, beş tene SISIAD, üç tanede ÇASIAD var.

 

Bu önemli iş örgütlerimizin çogu yukarda belirttigimiz gibi, aynı kısaltmalı isimleri kullandıklarından, çeşitli fuar ve toplantılar da bazı karışıklıklar yaşanmasına da sebep olmaktadır. Tabi ki işin bu boyutu ayrı.

 

Sonuç  olarak diyoruz ki;  Bizim diger KASIAD lar dan bir farkımız olmalı. Bu fark, Örnek şehrimizle olmalı, Marka şehrimizle olmalı, logo farkımızla olmalı. Diye düşünüyoruz.

 

Selam ve sevgilerle, 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi