Ömer IŞIK
Müjde, Faiz Belasından Kurtulmak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Kasım’da, Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada; "Asgari ücrette dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifleteceğiz. Biz faiz belasını milletimizin sırtından kaldıracağız. Faize milletimize ezdirmeyeceğiz. Ben görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim. Faizi savunanlarla beraber olmam." dedi.
“Enflasyon nedir, yüksek faiz nedir bilmeyen ülkelerin şaşkına döndüğü dönemde bizim bunun tamamen dışında kalmamız mümkün değildir. Onlar giderek daha çok sıkıntıya girerken biz ise önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız.”
Ayrıca iş dünyasına da mesaj gönderen Erdoğan konuşmasında, “Biz bir şeye inandık; bu ülkeyi kalkındırmak için hangi kuruluş olursa olsun. Dürüst olacaksınız dürüst. Sıkıştığınız zaman hemen kapıyı çalacaksınız, işi yoluna koyunca da hemen iktidara sallayacaksınız. Yok öyle 25 kuruşa simit” ifadelerine yer verdi.
ABD'ye, batıya, İsrail'e bakın faiz aşağılara çekilmişken, bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki faizi savunur hale geliyor. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim, enflasyonla mücadelemi sürdüreceğim. Nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Biz değerler silsilemiz içerisinde olaya niye buradan bakmıyoruz? Buradan bakacağız ve adımımızı atacağız. Biz iş adamlarına diyoruz ki, sen düşük faizle kredi istiyordun. Al, niye almıyorsun. Bu işadamlarını da anlamıyorum. TÜSİAD'ı vesairesi yüksek faizden bahsetiyor. Siz nasıl insansınız. Sen işadamıysan yatırımdan yanaysan işte size kredi. Alın krediyi ve yatırımı yapın. Ben sizden yatırım, istihdam, üretim, ihracat istiyorum. O zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl iş adamı? Sonra bize sallıyorlar. İstediğiniz kadar sallayın tutmaz."
Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bu açıklamaları, milleti sevindirdi. Bu zamana kadar gerçekten bu millet faiz sistemiyle modern köle haline getirilmişti. Bu zamana kadar ekonomide faiz dışında başka bir sistem dile getirilmemişti. Gerçi kar odaklı finans kuruluşları sonradan oluşturuldu. Ancak onlar da sistem içerisinde zayıf kaldı. Devlet tarafından faiz belasından halkımı kurtacağım diyen bir rahmetli Erbakan Hocamız vardı. Onu da zaten hemen al aşağı ettiler.
Gerçekten faiz belasından kurtulmak mümkün mü? Niye olmasın? Geçmişte Başbakan Erbakan, havuz sistemi kurarak ekonomiyi disiplin altına aldı ve gelirleri arttırdı. Giderleri de kontrol altına aldı. Mali israfı önledi ve havuza gelirler doldu.
Faizi düşürmek belki kaldırmak mümkündür. Tabii bunun için güçlü bir irade gerek. Şu anda böyle bir yiğit çıktı ve iradesini ortaya koydu. Gerçekten Cumhurbaşkanımızı bu niyetinden dolayı tebrik ediyoruz. “Dik dur, eğilme” sloganı ile destek veriyoruz. Yine Cumhurbaşkanımız “Dünya 5’ten büyüktür “ sözüyle dünyayı karşısına aldığı gibi, “faize milletimi ezdirmeyeceğim” sözü yankı yapmıştır. Belliki duruma göre önce düşük faiz sonra sıfır faiz üzerinde çalışmalar olacak.
Ne derler, bir işi yapmak için niyet etmek işin yarısıdır. İnşaallah bu niyet olarak kalmaz ve gerçekleşir. Bu hususta millet olarak gereken destek verilmelidir. Tabii şimdi faiz lobisini savunanlar veya onlara destek olanlar, olmadık iftiralara ve oyunlara girişeceklerdir. Belki içimizdeki bizler de inanmayacağız ve olmadık kurgular yapacağız.
Dünya ekonomi düzeni, ABD-Siyonist faiz lobisi üzerine kurulmuşken yeni bir faizsiz düzenin kurulması sinyalinin verilmesi heyecan vermektedir. Bu uğurda bir an evvel çalışmalar başlatılmalı ve sözde kalmamalıdır. Doların yerini artık ne almalı? Altın ya da başka bir değer bulunmalıdır. Elbette bu hususta dini-mali uzmanlar bir araya gelip çalışmalar yapacaklardır.
Diğer taraftan İşbankası’nın,, CHP’nin tasallutundan kurtarılmasına ilişkin verilen sözler de inşaallah yerine getirilir.
Devletimize ve milletimize faizsiz ekonomi müjdesi hayırlı olsun.
Ortadoğu Savaşı Gazze’den İran’a
28 Mart 2026 Cumartesi 12:45Aile Yılı ve Eğitim
09 Aralık 2025 Salı 16:58Güvenilir Liman Türkiye
12 Eylül 2025 Cuma 10:44Pakistan-Hindistan-Keşmir ve İndus nehri sorunu
01 Mayıs 2025 Perşembe 13:05Medeniyetin Beşiği Edebiyat Şehri Kahramanmaraş Dünyaya Açılıyor
21 Nisan 2025 Pazartesi 12:05Türkiye’nin Planı ve Özgür Suriye’nin Kurulması
19 Aralık 2024 Perşembe 17:29Çocuklarımıza dikkat! Küresel kan ticareti
20 Ekim 2024 Pazar 12:16Arzı Mev’ud dayatması ve Kahramanmaraş
14 Ekim 2024 Pazartesi 10:20İşgalci İsrail ve Kukla İran
03 Ağustos 2024 Cumartesi 10:14Kültürel Erozyon, Kaygı ve Tehlikeler
11 Haziran 2024 Salı 15:03

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.