Fatmagül Abacı

Fatmagül Abacı

Kaldık Azizim

Siz hiç kendi ülkenizde yabancı gibi oldunuz mu ?
Düzen devam ederken düzensizliğe şahit oldunuz mu?
Ailem var diyerek sahiplenirken sahipsiz kaldınız mı ?
Kaldık Azizim !
Giyim kuşamla yabancılaşan insanımız nasılda göre göre alıştı. Karakter ve insan olma zarafeti nerde kaldı? Özenilen İngiliz kraliyet ailesinde gördünüz mü outside gezinen ya da halkın karşısına çıkanı? Olmaz. İtibarsızlaştırılıyoruz. Değerlerimizi gereksiz gösteriyorlar. Bizim gibi olan aslında lakin düzensizlik kurbanı olmuş insanlarımız.
Düzenimiz bozulmasın diye katlandığınız şeye satıldınız demektir. Satılmak her babayiğidin kabulleneceği şey değil.
***
Aile mefhumu ortadan kalkıyor yavaş yavaş. Ayrılan o kadar çift var ki.
Hemen mahkemenin yolunu tutmayın. Anlaşmanın kucaklaşmanın yolunu bulun. Zaten herkes ayrılıyor, bunu herkes beceriyor. Yapmayın Azizim !
Aile bu toplumun direği. Direğe bu kadar yüklenmeyin. Çökerse bir gün hepimiz altında kalacağız. Çocukların günahı ne dedikçe çocuk yapmıyor yeni nesil. Bebek yapmamak için boşananları gördüm. Kedi besleyen köpek besleyen o denli aile var ki. Kendinize bu kadar mı düşmansınız? Size benzeyen canlıyı büyütmek emek vermek aile için, vatan için, gelecek için bu bir yazılı olmayan kuraldır.
O yapmıyor ben de yapmam. O giyiyor ben de giyerim. O gitti ben de giderim. O yapıyor ben de yaparım. Bunun sonu yok.
Herkes kendini ve enini boyunu bilirse alemde cüssesi kadar yer tutar. Bunca gayret mutlu ve huzurlu yaşam için. İnsan bilmeli isteği değil ihtiyacının ne olduğunu. Geçim güzelliği böyle olması gerekir. Hem mutluluk ve huzurda insanın içindedir.
***
Terbiye anlayışı değişti. Her ailenin bir iki çocuğu var ve ağa da onlar paşa da onlar. Kız ise prenses oluyorlar. Trende ve metrobüste insanlar ne çocuklu bayana, ne yaş itibariyle büyük olanlara yer veriyor. Telefonu eline alan hiç etrafına bakmıyor. Bakmadığı için de görmüyormuş oluyor.
Okullarda öğretilen bu davranış neden uygulamaya gelince sınıfta kalıyor. Oysa öğrenci aynı öğrenci, şehir aynı şehir, aynı aile. Bir yerde bir boyut var oradan geçen insan değişiyor. Öğrendiklerini ya unutuyor ya da tersini yapıyor.
Sosyolojinin en büyük sorunu bu davranışsal olgular. Bu davranışlardaki tutarsızlıklar toplumu yoruyor içten içe huzursuzluk yaratıyor.
***
Ailem var diyerek yola devam ettiğiniz evliliğiniz bir anda bitebiliyor. Kişilerin birbirine karşı tahammülü azaldı. Bu covid döneminde had safhaya çıktı. Bugün evlenen kısa zamanda boşanabiliyor. Toplum bilimciler aile unsurunun önemini anlatan program ve proje hazırlamalı ki çare olsun ayrılıklara.

Güven, huzur ve mutluluğunuz daim olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatmagül Abacı Arşivi

Kibir

09 Ekim 2025 Perşembe 17:47