İlçeleri siyaseten nasıl gördüm?

Cumartesi gezimiz Tekir’de hava muhalefeti olan son bulurken, pazarı değerlendirelim istedik.

Pazar günü Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerini gezerken kent merkezinde ki MHP’nin aday tanıtımını da dakika dakika izledik. Akşam ise Paris Düğün salonunda yapılan MHP’ye katılım törenine katılan Gazeteci Mehmet Fiskeci ila sabah sohbetimizde MHP’nin çok hızlı bir çalışma içine girdiğini ve seçimi kazanmasının sürpriz olmaması gerektiğinin altını çizdi.
Gelelim bizim gezilerimize;
Pazar günü saat 11.00 gibi Pazarcık ilcesine gittik. Ak Parti’den aday olan İbrahim Yılmazcan ilçe merkezinde iyi bir seçim bürosu oluşturmuş. Malum uzun yıllardır gidip geliyoruz. Tanıdığımız, konuştuğumuz insanlar var. Onlara sorduk, seçimi kim alır dedik. Kimileri Memiş Özdal’ın adaylığı belli olduktan sonra ortaya çıkar dediler.
Görünen o ki, Pazarcıkta seçim Ak Parti, MHP ve CHP adayları arasında geçecek.
Kim seçmene ulaşırsa, kim söyledikleri ile insanları etkilerse o aday Pazarcık’da ipi göğüsleyen olacak.
Bu arada bir şey daha dikkatimi çekti. Dediler ki, aceleye getirildi. Akşam aradılar biz bu sabah işi organize ettik.
Gördüğüm kalabalık bir ilçe şartlarında fena değildi. Ama bir çok insanda İl Merkezinden gelmişti. Bunu da göz ardı etmemek gerek.
Yıllmazcanlar seçime iyi asılacak, belki çok para harcayacaklar. Aynı şey CHP adaylığı kesinleşen Kamil Dalkara içinde geçerli.
Bana bir Pazarcıklının birkaç ay önce aktardığı bir sözü yazmak istiyorum.
Demişti ki; “ CHP Memiş Özdal’ı aday göstermezse ve Özdal küstürülürse, Ali Bozdağ devreye girer ve ısrarcı olursa, MHP adayı Yakup Bozdağ’a Özdal’ın ekibi oy verir”
Bunun ne derece doğru olduğunu bilmiyorum. Yine insanlarla konuşuyoruz. Memiş Özdal aday gösterilmezse, Özdal ailesi Yılmazcanlara destek verir. Yılmazcanlara vefa borcu var diyenlerde var.
Yukarıda izah etmeye çalıştığım gibi Pazarcık’ta seçim şu anda hiçbir parti için çantada keklik değil. Bekleyip göreceğiz.
Öğleden sonra Türkoğlundayız.
Yolda Mehmet Fiskeci ile konuşuyorum. Pazarcıkta durum nedir sana göre dediğimde ise; “ seçimde üç partinin de şansı eşit gibi”
Türkoğlu ilçesinde Pazarcıkta görmediğimiz bir kalabalık gördük. Pazarcık bize göre “bindirilmiş” bir kalabalıktı. Ama buraeda öyle değildi.
Burada doğal ve kendiliğinden seçim bürosu önüne insanların geldiğini hissetmemi gerektiren emareler gördüm.
Bu açıdan Ak Parti Türkoğlu ilçesinde yarışlara diğer rakiplerine göre birkaç adım ileride katılıyor.
Belediye Başkanı Mustafa Taşhan’ın 5 yıllık dönemini de kısaca anlatması ayrı bir önem arz etti.
Pazarcık ilçemizde Prof. Dr. Mehmet Sağlam halka hitap ederken, Türkoğlu ilçesinde TBMM Başkan vekili Nevzat Pakdil konuştu. Havanın iyi olması insanların sokaklara çıkmasına da katkı yaptı diye düşünüyorum.
Pazarcık, Narlı ve Türkoğlu üçgeninde siyaseti değerlendirecek olursak, Pazarcık ilçesinde seçim üç parti arasında geçer, Narlı da banko Metin Ergücen, türkoğlunda ise Mustafa Taşhan diyorum. Tabii bu Pazar günü gözlemlerimle ilgili.
Siyasette 24 saatin çok uzun bir zaman olduğunu hesaba katacak olursak, bizim söylemlerimiz bütün seçim sonuçu değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi