ESNAFA SIFIR FAIZLI CANSUYU KREDISI

Hükümet, Imalatçı esnaf ve sanatkarlara destek olmak amacıyla,  sıfır faizli  25.000 YTL ye kadar  kredi verecek.

 

Krediye için müracatlar 20 Agustos Çarşamba günü başlayacaktır.

 

Yaşanılan ekonomik zorluklarda esnaf ve sanatkarlara sunulan bu kredi, esnafın hayatta kalma mücadelesinde  can suyu niteligi taşıyacaktır.

 

Yaklaşık 5000 esnafa toplam 125 Milyon YTL kredi kullandırılacak.

 

Sıfır faizli, ilk 6 ayı ödemesiz, 18 ay vadelidir. Kredi istege göre  25.000 YTL ye kadar  kullandırılabilecek. Kadın imalatçılarda bu limit 30.000 YTL ye kadar çıkabilecek.

 

Tahsis edilen 125 Milyon YTL kredinin yüzde 25 şi Kalkınmada öncelikli yörelere, yüzde 25 şi  Güneydogu ve Dogu Anadoluya, yüzde 50 si ise normal yörelerde kullandırılacaktır.

 

Ancak kredi kullandırılacak esnafların mutlaka imalatçı esnaf ve sanatkar grubunda olma zorunlulugu vardır.

 

Destek listesinde belirtilmiş, 13 ana ve 256 meslek kolunda yer alan imalatçı esnaf ve sanatkarlar , Makine ile imalat yapanlar, esnaf ve sanatkar odalarına ait sicil belgesi TESK kapasite raporu ile müracatta bulunabileceklerdir.

 

Bu müracatlar Akbank, T.Ekonomi Bankası, Garanti bankası, Halk Bankası, Iş Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ve Y.Kredi Bankalarından yapılabilecek.

 

Sanayi ve Ticaret Bakanlıgınca 17,08,2008 tarihinde duyurdugu bu kredinin,  20 Agustos 2008 tarihinde müracatları başlamaktadır.

 

Küçük imalatçı esnaflarımız için18 ay vadeli 6 ay ödemesiz 25.000 YTL lik kredi gerçekten geçtigimiz zor günlerde bir can suyu hükmüne geçebilir.

 

Ancak kullanılan bu kredi her ne kadarda sıfır faizli olsa da, ödemesi 6 ay sonra başlasa da neticesinde tekrar geri ödenecek bir paradır.

 

vatandaş aldıgı krediyi dogru  şekilde kullanmalıdır. Eger çar çur etmişse tekrar ödeme günü geldiginde bocalayacaktır. Zor durumda kalmaması için hesabını  çok iyi yapmalıdır.

 

Kullandıgı kredi kendisine verilen bir emanettir. Yani bizlerden alınan vergilerden kısılarak esnafa yapılan iyi niyetli bir yardımdır.

 

Eger dogru şekilde degerlendirirlerse çok iyi bir imkandır.   Hayırlı işlerde kullanmalarını umuyoruz.

 

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi