Elveda Kayseri!

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan ard arda iki deprem sonucu Kahramanmaraş’ın kent merkezi adeta yeniden tarlaya dönmüştü.

6 ve 7 Şubat 2023 günü kar yağıyor ve insanlar barınacak, soğuktan donmayacak bir yer arayışı içindeydi.

Artık çocuklarımız ve ailemiz için bir şey yapmak zorundaydık. Bende ailemi alarak en yakın il olan Kayseri’ye gittim.

Bir ana okulunda 30 kişilik ailemle hayata tutunmaya çalıştım. Kayserililerin çok yakın ilgi ve alakalarına şahit oldum. Ömrüm boyunca Kayserilileri hayırla hatırlayacağım. Allah onlardan razı olsun.

19 Şubat günü anaokulundan bir eve taşındık. Ev dayalı döşeliydi. 10 Eylül 2023 tarihine kadar evi biz kullandık.  Kayseri Mevlana mahallesinde olan bu ev bizim ikinci sığınağımız olmuştu. Ben yaklaşık bir ay sonra Kahramanmaraş’a gelerek yıkılan işyerimin yerine yeni bir yer kurmak için kolları sıvadım. Dostlarımızın moral desteği ile bu işin üstesinden geldik.

Ailem ve yakın akrabalarım Kayseri’de bu evde barındılar, yeniden hayata tutunmaya çılştılar. Biz evlerini açan, yüreklerini açan, sofralarını bölüşen bütün Kayserililere yürekten teşekkür ediyorum.

O ilk günlerde her şeyimizi temin etmek için seferber olan Kahramanmaraş Derneğine dernek Başkanı Mehmet Topal ve diğer hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum.

Kayseri’de olduğumu öğrenen değerli kardeşim Veli Böke ve diğer dostlarımda vefalarını kadirşinaslığını ben ve ailemden esirgemediler.

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü değerli kardeşim Ali İhsan Kabakçı her daim yanımızda oldu. Bize sahip çıktı.

9 Eylül günü Mevlana Mahallesindeki eve ve Kayseri’ye veda ettik. Bize bu zor günleri atlatmamızda sahip çıkan, destek olan sofralarını paylaşan o kadar dost edindim ki, bunları unutmam mümkün değil…

Depremin toz duman ettiği, binlerce tanıdığımız eş dostu toprağa verdiğimiz o günü depremi, deprem anını unutmamız mümkün değildir.

BU FIRSATÇILIK NİYE?

Kayseri’de Kayserililer bizlere bu şekilde kucak açıp sahip çıkarlarken aynı şeyi bizzat depremi yaşayan Kahramanmaraş’ta görememek ne acı.

Fahiş kiralar başta olmak üzere ayakta kalanlar, hayata tutunmaya çalışanların boğazına elini geçirmiş vaziyette bir görüntü var ortada.

Senin oturduğun apartman yıkılmadı. Ama komşu apartmanın yıkıldığını orada tanıdığın onca insanın gözlerinin önünde öldüğünü görmene rağmen bu ahlaksızlığı neden yaparsın?

İnsan ömrünün bir anlık olduğunu, paranın, mevkinin, şanın şerefin hiçbir işe yaramadığını sen neden idrak etmezsin.

Sen bu davranışlarınla bütün değerlini ayaklar altına aldın. 3000 tl eden evine 15.000 tl isterken hiç utanmadın mı? Arlanmadın mı?

Doğrusu bu manzaraları görünce sadece Allah ıslah etsin diye dua ettim. Dedim ki kendi kendime; “Galiba biz buna layık olduk!...”

Bu arlanmaz, ahlak düşmanı, gözünü para hırsı kaplamış insanları Allah’a havale ettim. Hak dünyada bu insanların yakasına yapışmak bizim boynumuzun borcu olsun…

AHLAKLILAR ERDEMLİLER KENT İÇİN ÇALIŞMALIDIR

Değerli dostlar, kıymetli okurlarım. Yazılarımı kimse beğenmek zorunda değil. İşine gelen okur, işine gelmeyen okumaz.

Kahramanmaraş’ın ayağa kalkması için Kral çıplak diyecek ahlak sahibi yiğitler aranıyor.

Evini ve işyerini fahiş fiyata kiralanlar ve buna da ticaret diyerek işi İslam’la Müslümanlıkla ilişkilendiren sahtekarlar ile bizim işimiz yok. Ben insanların namazına niyazına karışmam. Ben insanların muamelesine bakarım. Muamele bozuksa fırsatım olursa yüzüne tükürmek isterim.

Bu şehire aidiyet hissiyle bağlı, samimi, ahlaklı insanların çabasıyla bu şehir ayağa kalkacak.

Nitekim Kurtuluş savaşında bu şehri düşmandan kurtaran insanların büyük çoğunluğu fakir, fukara, ayakkabısının topuğu basık serdengeçtilerdi.

Bu günde o kunduranın topuğuna basan, yırtık çoraplı, ütüsüz kıyafetli, mangal gibi yüreğe sahip ve bu topraklara ram olmuş, oğlu vatan için şehit düşmüş insanlarla bu şehir ayağa kalkacaktır.

Fırsatçılık yaparak servetine servet katan, o acılı günlerde bir kap yemeği fakirden fukaradan esirgeyen adına sanayici yada iş adamı dediklerimiz geride dursunlar bize ilişmesinler.

Biz bu şehri ayağa kaldıracağız İnşallah….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi