TOKİ Konutlarının Vebali!

 Güzel dost, gerçek kardeş, candan arkadaş, bir muhterem gardaşım aradı ! Neredesin dedi ! Evde olduğumu söyledim, in aşağı geliyorum dedi.. İçi yanmış , Maraş 'ın sahipsizliğine yanmış.. Umutları tükenmek üzere , şöyle şehri gezdik yıkılacak çok bina mı  var ?, Yoksa Milli Servetimi  yıkıyoruz ? orasını bilemeden şehri gezdik..

     1707 de yıkılan Maraş, 1919 da yanan yıkılan evi yanan Maraş 6 Şubat 2023 de yerle bir olan Maraş sonra TOKİ bombası düşen Maraş  ve o günün Türküsü aklıma geldi.. öyle ya Türk söylemek de hakkımız !.. Başka nasıl anlata biliriz ki ?..

Maraş Maraşta Derler Uy Amman Amman

Bu Nasıl Maraş Bu Nasıl Maraş

Al Kızıl Kan İçinde Can Veren Gardaş

Gardaş Kalk Gidelim Yoldaş Kalk Gidelim

Bizim Eller Gırçıllıdır Geçilmez

Yollar Çamur Kurusunda Gidelim,

Burdan Gidelim Gardaş uy Amman ," diye eli kulağa atınca uzun havayı okumaya başladım..

     TOKİ konutlarının birinci ve zemin katına dış cephe kaplaması olarak yapılanları görüne uzun havanın gerisi aklıma geldi..

Ufak Taşıla da  Bina Yapılmaz

Valla Bir Ben Ölmeyinen Gardaş Maraş Yıkılmaz

Gardaş Kalk Gidelim Yoldaş Kalk Gidelim

Yollar Çamur Kurusunda Gidelim

Lale Sümbül Büyüsünde Gidelim

Gardaş bu il bize yaramaz Gidelim ! diye uzun hava ile isyanımı dile getirmeye başladım..

     Ben demedim, Asrın felaketi mi ? derseniz , yoksa 24 yıldır deprem olacak diyen uzmanlara kulak asmayanların felaketi mi dersiniz orasını ben bilemem ama 6 Şubat yıktı geçti, sonrasında TOKİ konutları yapılsın diye imza atanlar ise atom bombası gibi patlayınca bizi etrafa külümüzü Poyraz'a - Deli rüzgarlara savurdu savurup da geçti..,  darman duman olarak bizi yok etti dağ başında konutlarla baş başa bırakıp gittiler !..

    Görde gel sen isyan etme : çok yazık bin kere yazık Maraş'ıma  bu kazık kimden geldi bilen var mı ? bu bizim çok canımızı yakacak yazık..!..

    Ağyar köyü : halkın değimi ile çimento fabrikası arazisine yapılan TOKİ konutlarını gezdim. Çok üzüldüm, buraya bu konutların yapılmasına karar veren imza atanları , Allah'ta kulu da af etmeyeceği kesin diyerek, kendi kendime  söylenerek Maraş’a doğu geliyordum.. ki daha yukarısına bağların içine yapılanları görünce bir kere daha isyan ettim.. Allah sizi nasıl bilirse öyle yapsın !..

    Ne diyelim  : Göç zamanı geldi Gardaş kalk gidelim !

    Bu Maraş niye bu kadar sahipsiz bir şehir ?, Niye ? Kaderi bu kadar kara bir şehir bilen var mı ? , Kırklar , yediler, Eren'lerden birini bulup okutsak mı ? Bilemiyorum.. Tarih de çok alimlerimiz , evliyalarımız vardı ama bugün kalmadı galiba..

    Karar veren imza atanlara diyorum ki : Buraya yapacağınıza , Karabıyıklı ya yapında bir gün Gaziantep bağlanmamız daha kolay olurdu (!..) çimento fabrikası da yakındı ucuza mal olurdu !.. Ağyara buraya yapılmasının faydası ne olacak diyorsanız  , Bana göre bir tek faydası Dulkadiroğlu Mahalle sayısı artmış olacaktır..

    Bugün gidin Doğukent, Güneş evlerine bakın, kapı pencere sökülmüş sahipsiz fan fan uluyor, çok değil bir kaç yıl sonra buraya yapılan TOKİ konutları da aynı akıbeti yaşayacaktır.. Çünkü görülen köy kılavuz istemez demiş atalarımız..

    Birincisi : Vatandaş taksitlerini ödemesi mümkün görülmüyor..

    İkincisi : dağ başında kimse oturmayacaktır.. dağı sevsem şehre gelmezdim diyen vatandaş burada oturmaz..

     Üçüncüsü : Doğalgaz, Su , telefon, alt yapının oraya gitmesi çok mümkün görülmemektedir.

     Kıvrım kıvrım yolların düze çıkması öyle kolay olmayacaktır.. Vatandaş TOKİ konutlarını terk etmeye başladığı gün orası harabeye dönerek terk edilecektir. Bugünkü Doğukent ve Güneş evlerine bakın 3- 5 yıl sonra bu TOKİ konutları aynı manzarayı göreceksinizdir..

     Yazık : Maraş sahipsiz bir şehir

      TOKİ konutlarını buraya yapanlara bu vebal yeter de artar bile..!

      İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi