Ekonomi Borsa Döviz Oyunları

Ülkemiz, seçimden çok şükür  yüz akı ile çıktı. Milletimizin basireti ile düşmanlarımızı sevindirmedik, “yen kırılır, kol içerde kalır” dedik.Pandemi, deprem, enflasyon derken zorlu süreçleri geride bırakarak kritik 2023 seçimlerini atlattık. Şimdi önümüzde en önemli sorun ekonomi ve türevleri bulunmaktadır.

Serbest piyasa diyerek her kesim kafasına göre zam yapmaya başladı. Önü alınmaz bir hale geldi. Seçimlerden önce soğan patates stokçuluğu gibi oyunlarla halk isyana itildi. Şimdi depremzedelerden dolayı fahiş kira arttırılması, Dolar ve altının yüksek değer kazanması, market ve sebze ürünlerinin an be an zamlanması, asgari ücretin yetersiz olması gibi nedenlerden dolayı halkımız geçici olarak biracıtasyon dönemi yaşamaktadır. Başta Emekliler tek maaşla 7.500 tl ile nasıl geçinecek?

Seçimden sonra elbette kemerler sıkılacaktı. Elhamdülillah siyasi bir kaos yaşanmayarak başkanlık sistemi ayakta. Bir çok yatırım yapıldı, petrol bulundu, gaz çıkarıldı, karbonhidrat bulundu. Enerji kaynaklarımız yerden fışkırmaya başladı.Elbette bu kaynakların halka yansımasıyla halkımız rahat bir nefes alacaktır.

Küresel güçler önümüze bir sistem koymuş, faiz ve borsa oyunları ile ülkemiz kaynakları sömürülüyor. Dövizin  yükselmesi ile işgücümüz ve sermayemiz erimektedir. Afrika ülkelerinin bile parası TL den değerli olmaktadır. Oysa hükümet 20 yıldan beri işbaşında olmasına rağmen manüplasyon oyunlarını çözemedi. Büyük bir umutla yeni kabine işine başladı.Önce mutfak, ekonomi diyoruz. Avrupalıların bir aylık maaşlarıyla ülkemizde çok ucuz hayat sürmelerini haz edemiyoruz. Sanki onlar bizim efendimiz gibi onları turist olarak memnun etmek zorunda kalmamız bizleri rencide etmektedir. Eşit işe  eşit ücret uygulaması turistlerde görülmemektedir. Zira sistemlebizim paramızın değerini düşürüyorlar hem de yabancıya ucuz hizmet verdirilerek Türk vatandaşına haksızlık yapılıyor. Bacasız fabrika olan ülkemiz,  yabancılara adeta peşkeş çekilmiştir. Bazı yabancı otellere Türkler bile alınmıyor. Alınsa dahi yüksek fiyat uygulanıyor. Oh ne güzel bir sistem kendi ülkemizde paryayız.

O eski günlerde unutmadık  bir gecede kurdukları tezgah ile borsa – kur oyunlarıyla bazı kişileri zengin etmişlerdi. Gecelik faizlerle hop oturup hop kalkıyorduk.  Yine geçen senede bir operasyonla  Dolar bir gecedefırladı gidiyordu. Neyse anlık alınan tedbirle durduruldu, ancak bu hepimize büyük külfet getirdi. Artık serbest piyasaya bir kontrol getirilmeli. Aklına esen zam yapmamalı. Ne demek ikinci el araçlar sıfırdan pahalı satılıyor?

Ülkeler arası mal takası getirilmeli. Dünyanın başına  bela olan Dolar zulmünden ülkeler kurtarılmalı. Merkez Bankası’ndanülkeler kurtarılmalı. Daha doğrusu Yahudi tekelinde olan ekonomi sisteminden ülkeler kurtarılmalı. Türk Devletler, İslam Ülkeleri bloğu gibi yeni birlikler kurulmalı ekonomiye yeni bir düzen getirilmeli.

Neden bir türlü TLkur karşısında değer kazanmaz? Neden asgari ücretliler gerçek hakkını alamaz? Faiz neden hep yükselir? Ne zaman emekliler çok şükür diyecek? Vatandaş mahalli seçimlerde bu kez Farklı hesap yapmaktadır. Sokaktaki vatandaş üzülüyor, geçmişte emekli olarak 3 asgari ücret alırken şimdi 1,5 katı alıyoruz hesabı yapıyorlar.

Umarız yetkililer sokağa bir an önce çare bulurlar yoksa seçimde umduklarını bulamazlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi