Deprem Bizden Ruhumuzu Çaldı !

Adam Kur'an-ı Kerim okuyor , Allah herkesin her canlının rızkına kefil olduğunu okuyunca : Kendi kendine diyor ki : " niye çalışayım gider mağarada yatarım , Allah rızkımı oraya göndersin ," diyor.. bir kaç günlük yiyecek içecek alıp mağaraya varıyor..

yiyecek ve içecek bitiyor.. aç susuz dermansız kalıyor.. rızık gelmiyor.. sonra bir ses duyuyor , konuşamıyor ama öh öh diye biliyor..

Oradan geçen avcılar öh öh sesi üzerine bakıyorlar ki aç ölmek üzere olan biri su yemek verip şehre getiriyorlar..

Adam Kur'an-ı Kerimin sayfasının boş yerine kenarına not düşüyor : İnandım Allah dağ başındaki mağaraya rızkımızı gönderiyor ama bir de öh öh demek gerekiyor!.. diye..

Çarşı pazar geziyorum: Zenginimizde de , fakirimizde de bir ruhsuzluk var, galiba 6 Şubat 2023 depremleri bizim ruhumuzu çalmış gitmiş , ruhumuzun kayıp olduğunu yeni farkına varıyoruz….

Çare aramak yerine : İsyan ediyoruz , oysa bir öh öh demek gerekiyor.. fabrikası yıkılana haydi yap arkandayız demeliyiz.. dükkanı yıkılan esnafa haydi yap seninleyiz diyerek elimizden gelen desteği vermeliyiz olmuyorsa manevi destek vermeliyiz.. yani bir öh öh demeliyiz.. olan olmayana verecek hiç bir şeyi yoksa manevi destek verecek, sen yaparsın , sen Aslansın demeliyiz

İsyan ediyoruz !.. böyle yönetim olmaz diyoruz, ters gidişe bir suçlu arıyoruz , bulamayınca önümüze ilk gelene patlıyoruz.. isyanımız gök yüzüne çıkıyor.. oysa :bir öh öh diyerek arkadaşımıza destek versek mesele çözülecek..

Dükkanımız yıkıldı, evimiz yıkıldı.. Bugün Kahramanmaraşlı olup ta bir yakını kayıp etmeyen bir tek fert yok.. herkesin acısı var herkesin üzüntüsü var..

Acımız var ama : Süre üç gün, Depremin üzerinden 8 ay geçti halen yastan çıkamadık.. acılarla yaşıyoruz.. gelin artık geçmişi unutalım işimize bakalım..

Söze şöyle başlıyoruz : " Bu şehirden bir şey olmaz çekip gidelim !" iyi de gittiğimiz yerde bir şey olacak mı ? garantimiz var mı ? , hani bir söz var :" Sen ağa ben ağa ha bu ineği kim sağa !" ağalık yok, el ele vererek bu şehri birlikte ayağa kaldıracağız.. 6 Şubat depreminin çaldığı ruhumuzu yeniden yakalamalıyız..

Hülasa : Totala bakıyorum "Toplam" şunu görüyorum , şehrimiz ruhunu kaybetmiş.. oysa bize bir öh öh öh diyen gerek dostlar.., Bize bizden başka dost yok, bugün Maraşlılar olarak el ele gönül gönüle birlikte ayağa kalkacağız, isyan etmenin bir faydası da yok..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi