Soyguna Kim ? Dur Diyecek ?

Sağlam binalara : Ağır hasarlı raporu verdiler..
Sağlam Binalara : Orta Hasarlı Raporu verdiler..
Deprem bölgesi halkı: Mahkeme kapılarında hak ararken, mahkeme ve avukat masrafı can yakmaya başladı, Orta Hasarlı veya Ağır Hasarlı denilen bineler için: İlgisizlik sebebi ile resmen soygun başladı.. Deprem Zedeleri göz göre göre soyuyorlar.. buna dur diyen de yok..
Güçlendirme Projesi, Performans parası, imza parası daha bir çivi bile çakılmadan bir bina için 1 milyon kafadan gidiyor.. Bu resmen bir soygundur.. inşaat masrafı da cabası..
Deprem Borsası ve Güçlendirme, Performans borsasına soyulan deprem zedeler , ikinci aşamada ise inşaat sektörüne soygunu ile başlıyor..
6 Şubat sabahı ölenler mi karlı ? ölenler kurtuldu.. ! : bugün yaşayanlar ölenler kadar şanslı değil , çünkü bugün deprem zedeler her gün ölüp diriliyorlar.. ölenler kurtuldu.. biz yaşadığımıza sevinemez hale geldik.. bizi bu hale getirenleri Allah havale ediyorum..
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer: ” Ağır hasarlı, Orta hasarlı denilen binalar aklı başında bir ekiple yeniden kontrol edilerek, üç sınıfa ayırılmalı..
Tamir olmaz, güçlendirme yapılamaz bu bina yıkılsın denilenler.. varsa..
Güçlendirme ile bu bina kurtarılır denilenler
Birda sağlam olup ‘ta güçlendirmeye gerek duyulmayan sağlam binalar ayırt edilmelidir..
Yazık milli servet maalesef yanlış kararlarla bir bir yıkılıyor, buna yürek de dayanmaz bütçede dayanmaz ! yıkılanın yerine yenisi de kolayına yapılamaz ! ” diyor sayın valimiz.. yerden göve kadar da haklı..
Bizde 6 Şubat dan bu yana hep bunu söyledik, Deprem sonrası , Ağır hasarlı, orta hasarlı denilen binalar yeniden gözden geçirilsin diye.. yeni ekip kurulsun dedik.. ama siyasiler dinlemediler..
Hasarsız, az hasarlı bile olmayan binalar, kimilerini sahipleri devlet yenisini yapıcı diye yıktırdılar.. kimilerini gönüllü veya görevli gelip binanın içine bile girmeden dışından sıva çatlaklarını görerek verilen yanlış raporlarla yıkılan binlerce bina gitti.
Bu sebeple 450 bin kişi şehirden göç etti.. etmeye de devam ediyor.. Bu göç durmaz ise Kahramanmaraş’ta nüfus kalmayacak.. Hastane olmadığı için : Doktorlar kaçıp gidiyor
Deprem borsası, Güçlendirme Borsası, Performans ve Proje borsası Kahramanmaraşlı değil deprem bölgesini soymaya devam ediyor.. birileri çıkıp bu soyguna dur demiyor..
Siyasilere sesleniyorum: Allah rızası için şehrimize sahip çıkın, Kahramanmaraşlı soyguncuların kıskacında göz göre göre soyuluyor.. bu soygunu durdurun, Belediyelerimiz ekip kurup kendi baksın yazık insanlar isyan etmenin eşiğine geldi.. isyanlar başlarsa bunu da kimse durduramaz..
Kahramanmaraşlı bir gün patlarsa, her yeri yıkar yakar bunun sorumlusu ise bugünkü siyasiler olur bunu da buradan söylüyorum..
Bu şehir bu kadar sahipsiz hiç bir dönem de kalmamıştı.. Yazık şehir halkını soyan soygunculara dur deyin !
Sağlam Binaları Ağır Hasarlı, Orta Hasarlı raporu vererek gidenleri Allah havale ediyorum, Allah nasıl bilirse öyle eylesin !
Proje parası , performans parası diyerek vatandaşları soyanları Allah havale ediyorum, o vicdansızlara bir dur diyen çıkar diye bekliyorum..
İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi