Jülide DEMİRTAŞ

Jülide DEMİRTAŞ

Bu Kadar Değerli Gördüğünüz Dünya Beş Kuruş Etmiyor

Ne yana baksan insanın eseriyle karşılaşırsın.

İyisiyle kötüsüyle bu dünya tüm milletlerin de malıysa,payına düşen topraklarda varlığını sürdürüyor küçükler büyüklere yem olmadan, büyükler ise haddini bilirse yaşanılası olacak.

Yaşam herkesin hakkı… Tanrı bir ömür vermiş, bırakın tamamlasın insanlar. Ama ne mümkün!

Şu günlere gelişimize inanamazken, henüz yeşermeye tomurcuklanmaya başlamışken ülke önce kürt türk ayrımı algısı yaratıldı,peşinden ne olduğunu anlamadan kamyonlarla, peş peşe Suriyeliler doluştu ülkenin dört bir yanına dağıldılar.Bir politika gereği mi, yoksa yine merhametimiz mi ?

Arkasından Afgan,Filistinli belirdi.Garip bir şekilde yavaş yavaş ekonomik yükselişler boy gösterdi.Parası olan yaşıyor, parası olmayan mutsuz ve ezik yaşam mücadelesi veriyor.

Tırmanış öylesine yükseldi ki ortadirek denilen kesim yok oldu. Bir fakir ve bir zengin kesim kaldı. Zengin daha zengin fakirse daha da fakir. Türkiye vatandaşının suçu yerli olmak mı ? Gelenler daha refah yaşarken yerli milletin konduğu yer neresi ?

Bu ülke kolay kazanılmadı. Hiç unutulur mu?

Allahü Ekber dağında 90 bin şehit tek kurşun sıkamadan şehit, gözleri kör edilen binlerce savaş esiri, Çanakkale de hep asker olup cepheden cepheye koşan bu millet ne zaman kendi ülkesinin kıymetini bilip, bağdaş kurup çayını içebilecek.Buna keyf denir .Yok böylesi yıllarca birinin yanında işçi olmaktan kurtulamamış,kendi toprağını gönlünce ekememiş çiftçiler.Piyasaya hakim yabancı uyruklular fırsat vermemişler halka.Garip iki eli koynunda ya da şapkasını başından çıkarıp atıp önüne düşünmek zorunda kalmış .Yetmedi mi? Çanakkale, yetmedi Kıbrıs Barış Harekatı? Yetmedi mi halen devam eden terör ! Yetmedi mi, okumuş,yüksek mertebedeki insanların kıymetinin bilmemek.Ne zaman durulacak, bu akıp giden bulanık su !Ülkenin üstünde dönen bunca alemetler neyi,nesi halk yorgun, umut kaf dağının ardında.

Kime sorsan seviyor vatanını, iyi de bu kadar hain neyin nesi?

İki yakası bir araya gelmeyen Türkiye, mazlumun yanında,merhametini gösteren,gösteriş meraklısı,çabuk unutan, ölünce kıymet bilen,öfke ve kıskançlık kontrolü zor olan millet.

Oysa insaflı,merhmetli,aileye önem veren, akıllı ama özzzdisiplinini kullanmayan , küçüğü koruyan büyüğü sayan herkesi kendi gibi sanan milletiz de aynı zamanda

Rabbim oku diyor.okudukça büyüyorsun.okudukça gelişiyorsun.

Müslümanlığa geçintiğinden beri Arapça okundu.Okudu ama okuduğunu anlamadı. Anlamadığı için gereğini yapamadı.

Şimdi Filistin için duruşumuz iyi. Gözlemliyor ve tüm dünyanın bu duruma sessiz kalmamasını istiyoruz.

Uygurlar için hiç bir şey yapılamadı. Türk-islam oldukları için mi?

Öylesi garip bir dünya, garip bir siyaset.Herkes kardeş yaşamak isterken kendini bilmez birkaç dünya ülkesi kabına sığmıyor.

Millet olarak kendi halinde kavrulup giden mülteci akınına uğramak kader değil.Kader değil İsrail oğullarının ticarette iyi oluşları.Türk Millet cepheden cepheye koşar canını verirken onlar asker dahi olmadı.en iyi konakları, yalıları onlar sahiplendi.Ticareti onlar al-sat yaptı.Ve bu konuda kendilerini geliştirdiler.İnsanların zayıf noktalarını keşfettiler, gerektiğinde senin gibi gözüküp, istediklerini elde ettiler.

Müslümana söz hakkı verilmedi,hep bir köşede verilen işi yaptı.Hayatta kalma pahasına. Uyanmasına izin vermediler. Türlü türlü yalan ve yanlış insanlarla gerçek yolundan saptırdılar.

Uyan artık. Bak etrafına.Kim zalim, kim daha gaddar gör.

Alınterimizle kazanılan bu topraklarda göğsümüzü gere gere yaşamak ve huzurlu olmak her vatandaşın hakkı.(Türk vatandaşlığı bu kadar ucuz verilmemeli)

***

Müslüman yılda bir kurban keser, cümle alem demediğini bırakmaz.Eleştirinin bini bin paradır.Lakin bir Yahudi günahları için aldığı bir tavuğu başının üzerinde çevir birkaç kez ve duvara vura vura öldürür.Tavuk ne kadar işkence ile ölürse o kadar günahının yok olacağına inanılır.

Ya evlenirken düğün merasiminde; gelinin boynuna zincir takıp salona kadar getiren bir medeniyet İsrail. Bu ne demektir sen bana eş değil hizmetçisin,anlamındadır.Anlatmıyoruz.Araştırıp okuyan da az olunca medeniyetin tek dişli canavar olduğu Mehmet Akif’İn dizelerinde hapsolup kalıyor.

***

Alemde yalnız değiliz diğer alemleri de tanımak gerek.Tarihi bilmek gerek.Nedenleri ve niçinleri bilmek sorgulamak gerek.Akıl başımızda ise kullanım hakkı da bizimdir.Yönlendirmek gerek, eğer boşsa uyarmak ve iyi yönlere ve yeteneklerine göre.

***

Yakında Osmanlı devletinin yıkılıp, (acı ama gerçek)cumhuriyetin ilanı ile yeni devlet anlayışı ve kuruluşunun 100.Yılını kutlayacağız.

İyisiyle kötüsüyle geçen yüz yıl.Bundan sonra daha iyi yaşam koşullarında , daha aklı başında günlere,yıllara hep birlikte.Amin.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Jülide DEMİRTAŞ Arşivi