Ortak Olma ! Birlik Zamanı!

Çağımız 50 yılda çok hızlı değişime uğradı.. 50 yıl önce Kahramanmaraş'ta Çapıt Kilim dokuyanlar, Aba kumaşı dokuyanlar, Semerciler, Saraçlar, Bıçakçılar, Demirciler, Bakırcılar, Alüminyum kap kacak yapanlar.. Çırçır işletmeleri, keçeciler, Tenekeciler, gözde meslekler arasında sayılıyor ve yapılıyordu..
Bugün Tekstil , Çelik Mutfak eşyaları, Kuyumculuk , Bayan ayakkabı imalatı, kısmen makine imalatı, çimento fabrikası, elektrik enerjisi üretimi, GES, HES, Rüzgar gülleri yapan sanayi kuruluşlarımız var..
Önümüzdeki 50 yılda ne olacak derseniz :
Sanal Marketler, İnternet satışları, Elektrikli otomobiller, akıllı cep telefonları, Milli Savunma Sanayi, makine üretim sanayi, Uçan otomobiller, uçak yapan fabrikalar, teknoloji üretim merkezleri geleceğin meslekleri..
Peki Kahramanmaraşlı bu işin neresinde ?
Kahramanmaraşlı birlik olursa bu işin merkezinde : KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, " Gelin gücümüzü birleştirelim yeni ortaklıklarla daha büyük şirketler kuralım, biz bu işletmelerin KİPAŞ Holding olarak arkasındayız herkesle ortak olur destek veriz!" diye her KMTSO toplantısında söyler .. bu sese kulak verelim büyük ortaklıklar kuralım..
Mesele burada : Kahramanmaraşlı çok ortaklı büyük şirketler kurarak niye bir elektrikli otomobil fabrikası kurmasın..? Niye uçak fabrikası kurmasın ? olamaz mı ?
Bugün binmekte olduğunuz otomobil fabrikaların hiç biri yüzde yüz kendi imalatı değil, Marka ve Konsepti oluşturduktan sonra , Koltukları Türkiye de , Jantları İzmir de, kablolarını Almanya da Camını Şişe camda, elektronik kısmını Japonya veya Çin de yaptırıyor sonra bunları montaj yaparak ortaya otomobil çıkarıyor.. Marka oluyor..
Türkiye de 1968 den beri otomobil yapılıyor, bir markamız yoktu TOGG bunun ilk örneği oldu.. Milli Mücadelede olduğu gibi "İMAM" niye Kahramanmaraş'tan bir elektrikli otomobil fabrikası , markası olarak çıkmasın..? Markamızı oluşturarak, Lastiklerini Petlas'tan alırız.. koltuklarını Bursa da yaptırız , Jantını İzmir den alırız.. Elektronik kısımı yapanlardan alırız işte size bir yeni marka ve elektrikli otomobil..
Bugün Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi odası, Kahramanmaraş Ticaret Borsası, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Başkanları uyum içinde çalışıyor..
Böyle bir fırsat yakaladık.. Kahramanmaraş yeni şirketlerle, Tekstil sektöründen otomobil sektörüne girmelidir.. uzayı keşfetmeye gerek yok, öyle sanıyorum istenirse 8 ayda bir otomobil fabrikası kurula bilir.. Türkiye 'nin ikinci markası çıkar..
Aklı selim ayakları yere basan, ekonomik durumu iyi olan Kahramanmaraşlıları bir çatı altında toplamak KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, KMTB Başkanı Mustafa Narlı, KMESOB Ahmet Kuybu 'ya düşüyor..
Küçük olsun benim olsun ! mantığını bir yana bırakarak : Büyük olsun hepimizin olsun demeliyiz , bu konuda M.Hanefi Öksüz her konuşmasında ağabeyliğini gösteriyor onun etrafında birleşme zamanı geldiğini söylemek istiyorum.. çok ortaklı şirketler kurmalıyız, birlik olmalıyız.. büyük olsun Kahramanmaraşlıların olsun , bu çağda küçük işletme bir işe yaramıyor.. dostlar..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi