BIZIM TARAF VE FARKINDALIK

Cuma akşamları AKSU TV  de,  Gazeteci Mehmet TAş beyin canlı olarak sundugu BIZIM TARAF programı,  her geçen gün ilgi ile izlenmeye devam ediyor. 

Sayın TAş ın bu haftaki konukları Kültür ve Sanat Dernegi başkanı Sayın Abdulhakim EREN bey ve Gazeteci Bekir DOGAN beylerdi.

Program çok verimli ve faydalı oldu. Samimi bir ortamda şehrimizin, Turizm  ve Egitim  sorunları tartışıldı. Bu konuda yapılanlar ve yapılmayanların analizi yapıldı.

Özellikle, Kültür ve Sanat Dernegi Başkanı Sayın Abdulhekim EREN bey çok doluydu. şehrimizin tarihi ve turizminin geliştirilmesi ile ilgili, hazırladıgı  projelerini anlattılar.

şehrimizin tarihi kültür mirasını nasıl koruyabilecegimizi?  Kaybettiklerimizi,  geri nasıl kazanabilecegimizi, bu konuda  neler yapıldıgı ve yapılamadıgını açıkladılar. 

SAYIN VALIMIZ AÇIKLAMA YAPTILAR

Daha sonra programa Sayın Valimiz Mehmet Niyazi TANILIR telefonla konuk oldular.  Konuşmasına biraz sitemle başladılar. Halkımıza karamsar tablo çizilmesinin dogru olmayacagını vurguladılar.  Bardagın boş degil de,  dolu tarafından da bahsedilmesinin daha uygun oldugunu söylediler.  

Daha sonra bu konuda vilayet olarak yaptıklarını anlatıp. Tarihi konaklarımızın korunması ile ilgili çalışmalardan projelerden bahsettiler. Sayın valimizin iş adamlarımıza, birde mesajı oldu. Her bir iş adamımızın  bir konagı üstlenmelerini önerdi. Gerçekten bu çok önemliydi.

Eskiden meşhur ailelerin şehrimizde ikame ettigi  meşhur konakları vardı. şimdi ise günümüzün varlıklı ailelerimizin ismi ile kendilerinin ihya ettikleri, konakları neden olmasın?

SURIYE FAHRI ELÇIMIZ

 Sayın Valimiz  bir ara, Gazeteci Bekir DOGAN beyin, Suriye gezilerini vurgulayarak, Suriye Fahri elçimiz gibi çalıştıgını söyleyerek, Bekir beye  iltifatta bulundular. 

Bekir Bey konuşmasında, Suriye şam daki büyük otellerden bahsetti. şehrimiz de  grupları agırlayacak büyük otellerimizin olmamasından yakındı. Suriye bizden 50 yıl geride ama Turizm de bizden ileride oldugunu söyledi. Bekir beyin bu tespiti gerçekten çok ilginçti.  

Programın son bölümünde şehrimizin egitim meselesi tartışıldı. Milli Egitim Müdürümüzün açıkladıgı, 16 yaş üzeri 100 bin okur yazar olmayan vatandaşımız oldugu gerçegi bizi üzdü.

Sayın TAş programın sonunda şehrimizde  okuma yazma seferberligi  yapmamız gerekliligini dile getirdi. Özellikle, özel okulların ve dershanelerin de bu işe el atmaları gerekliligini. Ölü yaz mevsiminde buralarda okuma yazma kursları tertiplemelerini önerdi.

KADI KIZI KUSURLARI 

Bu tip canlı yayınlarda her zaman,  Kadı kızında dahi bulunan kusurlar ve aksaklık olabiliyor.  

Bunlardan biri, Sayın Valimizin Telefonla programa katıldıgı esnada ses ayarlaması  yapılamadı. Her ne kadarda Sayın Valimizin kendi sesi, orjinalinden telefonda zayıf gelse de. TV de Teknolojik ayarlarla ses hemen yükseltilmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Zira Sayın Valimizin girizgah konuşması tam olarak anlaşılamadı.

Sunucu Mehmet TAş beyin, her ne kadarda  el kol hareketi ile durumu düzeltmek istemesi seyircinin gözünden kaçmayan hareketlerdendi. 

Bu vesile ile Mehmet Taş beye yaptıgı BIZIM TARAF programın da kendilerine başarılar diliyorum. Sürçü lisan ettiysek af fola. 

Selam ve sevgilerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi