BELEDIYE BAşKANLIGI ÇANTADA KEKLIK MI?

Dün akşam kale burçlarından Aksu Tv kanalıyla dünyaya seslendik. Ara ara Kahramanmaraş akşamını gösterdik. Kahramanmaraşın bir köy olmadıgı gerçegini vurgulamaya çalıştık.

Turgay Terzibaş Kahramanmaraşlı degil. Ama bir bu kentte dogup büyüyen gazeteci kadar bilgi birikimine sahip oldu. Program öncesinde hep dersine çalıştı. Bizlerden bilgiler aldı. Ve bu kenti tanımaya ve bu kenti tanıtmaya ugraştı.

Bir süre önce Mersin"den canlı yayın yaptı. Canlı yayını izleme olanagı bulamadım amma, mersinde yayını izleyen dostlarım aradı, Kahramanmaraş merkezli uydu yayını yapan TV"niz varmış, sende program yapıyormusun dediler.

Bizlerde TV"nin yaşaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyor ve zamanımızdan fedakarlık yaparak, katkı koymaya, ekranları renklendirmeye çaba sarf ediyoruz.

Aksu TV bir şahsın ya da şirketin degil bütün kahramanmaraşlıların TV"sidir. Bunun iyi anlaşılması gerekiyor.

Kale burcundan sunulan B planına bizleride davet etmişlerdi. Nacizane düşüncelerimizi ifade ettik.

Konuşmacı arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Parti ya da kişileri hedef almadılar. Mümkün oldugunca objektif ve içinden geldigi gibi konuştular.

Sevgili Ali Avgın abimiz bu günkü köşesinde bu konuyu gündeme getirmiş. Bizleri onurlandırmıştır. Ilgi ve alakasına teşekkür ediyorum.

Program sonrasında yurt dışından bile dostlarımız bizi aradılar. Kör dögüşü yapmadıgımız için, seviyeli bir program oldugu için teşekkür ettiler.

Artık Kahramanmaraşı gelecege taşıyacak, bir Avrupa kenti yapacak vizyon ve vitrini oluşturacak anlayış ve projelere ihtiyacımız var.

Isimler üzerinde durmak şu yapar bu yapar demek istemiyorum. Ben diyorum ki; ?Belediye Başkanı kim olursa olsun. STK"lar, kanaat önderleri, vatandaşlar birlikte? kollektif bir anlayışla parti taassubu içine girmeden vicdan ölçüsünde eleştiri ve hak arama mücadelesi içine girerlerse, basın yayın organları desteklenirse, ortaya güzel eserlerin çıkacagını düşünüyorum.

Kahramanmaraş"ta fatura hep Belediye Başkanlarına kesilir. Bu yaklaşım dogru degildir. Bu kolaycılıga kaçan bir yaklaşımdır. Bu nemelazımcı bir yaklaşımdır.

Bizler toplumsal tepki dedigimiz hadiseyi art niyet taşımadan yapmamız halinde ?demokratik haklarımızı? ?demokrasi ekseni? içinde savunmamız halinde, başaramayacagımız hiçbir şeyin olmayacagını düşünüyorum.

Sevgili Turgay Terzibaş programında konuşmacılara müdalehe etmedi. Konuşmacıları yönlendirmeye kalkmadı. Konuşmacılar ortaya attıkları sözlerle karşılıklı medeni bir biçimde tartıştılar.

Eger bir tartışma programı birilerini linç programına dönüşmüyor ve belli bir seviye üzerinde sürdürülüyorsa bu kamuoyu oluşturuyor.

Dünden bu gün saat 14.00 sularına kadar beni cebimden ve ofisimden arayarak, ?dilinize saglık, uyum içinde ilkeli ve seviyeli bir program izledik? diyenlerin sayısı oldukça fazlaydı.

Sevgili Ahmet Baysal, Serdar abi, Ali Eskalen kardeşimiz, Mustafa Yüzbaşıoglu ve Serdar kardeşimiz iyi bir performans çıkardılar. Muhalif oldukları ifadelere belli bir standart ve kalite ölçüsünde cevap verdiler.

Sevgili Yüzbaşıoglu"na iyi bir puan verdim. Bu işi yapacak, gelecekde iyi bir medya patronu olacagının işaretlerini aldım. Seviyeli, bilerek konuşan, ve konuştukları tutarlılık arz eden bir görürtü verdi. Serdar Bursalı kardeşimiz içinde aynı duyguları taşıyorum.

Serdar Erdoganyılmaz ise; teknik adam ve hukukçu olarak meselelere başka bir bakış açısı getirdi. Programa renk kattı.

Ahmet Baysal ve Ali Eskalen ise yine farklı görüş açılarıyla programın izlenebilirligini artırdılar.

Bugün (20 Kasım Parşembe) Belediye Meclisi toplantısı vardı. Programı izleyen dostlarımız güzel ifadeler kullandılar. Iki saatin nasıl geçtigini anlamadık dediler. Akıcı bir üslupla güzel bir program yaptınız dediler.

Bu program ile ilgili şunu ifade etmek istiyorum.

?Hiçbir gazeteci hiçbir parti yada şahısların adamı degildir. Eleştirilmesi gereken eleştirildi, takdir edilmesi gerekenlerde zaman zaman takdir edildi? Konuşulanlardan, yazılıp çizilenlerden lütfen farklı anlam ve manalar çıkartılmasın.

Biz gazeteciler Kahramanmaraşın gelişimi adına bir ugraş içindeyiz. Bizi haksız ve insafsız bir şekilde eleştirerek hızımızı baltalamayınız.

Zira bu memleket bu alışkanlıgımızdan çok çekti ve hala da çekiyor.

Son söz olarak şunu hatırlatarak bu günkü yazıma son noktayı koymak istiyorum.

? siyaset sokakta yapılır. Sokagı bilmeyen, sokagın sorunlarına uzak olanlar, tepeden inmeci bir anlayışla artık kent yönetilemez. Buna kimsenin gücü yetmez. Ve Kahramanmaraş belediye Başkanlıgı hiçbir parti için, hiçbir aday için çantada keklik degildir. Progje ortaya koyan, proje yapan adayın kazanma şansı her zaman vardır!?

Bu konunun özellikle altını çizmek istiyorum!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi