BAşKAN ADAYLARI ILE HACI ADAYLARI ARASINDAKI 7 FARK

Bilindigi üzere seçimler yaklaşmakta. Belediye başkan adaylıkları belirlenmekte, başkan adaylarımız heyecanlı. Adaylık sonuçları yakında belli olacagından ortalık toz duman.

 

Diger yanda bir başka heyecanlı aday grubu daha var. Hacı adayları. Onlarda çok heyecanlı. şu anda  Mekke"de hacı olmayı bekliyorlar. Nasip olursa haftaya hacı olacaklar.  

 

Tüm adaylarımız, şu anda hedeflerine ulaşabilmek için son tavaflarını yapmaktalar.

 

Başkan ve hacı adaylarımız arasında ortak yönler olmasına ragmen, aradaki yedi farkı aşagıda sunmak istiyorum.

 

Birinci fark:  Her vatandaşımız doguştan hacı adayıdır. Sadece diyanetin kurrasından çıkmaları yeterli. Başkan adaylarımızın  işi o kadar kolay degil. En başta ayak oyunlarından anlayacak. Parti liderinin gözüne sevimli göründükten sonra ?aday? lütfuna mazhar olacak.

 

Ikinci fark: Başkan adayları  seçilemezlerse, ancak  beş yıl sonraki seçimlerde yeniden aday olabilir. Halbuki hacı adayları için böyle bir bekleme yok. Her yıl aday olabilme şansları var. 

 

Üçüncü fark: Hacı adaylarının aday olurken memuriyetten istifade etmezler. Başkan adayları aday olurken memuriyetten ve mevkiinden istifa etmek zorundadırlar. Üstelik baş örtülü bayanlarımız hayattan istifa etmedigi müddetçe de aday olmazlar.

 

Dördüncü fark:  Başkan adaylarının hiçbir zaman seçilme garantileri yoktur. Halbuki  hacı adaylarında, emri hak vaki olmamışsa  seçilmeme şanssızlıgı yok gibidir.

 

Beşinci fark: Hacı adayları, hacı olana kadar, Mekke de  Kabeyi tavaf ederler. Safa ? Merve arasında say ederler.  Başkan adayları da  parti binaları çevresinde döner dururlar.  Ankara - Kahramanmaraş arasında  taklid-i say  yaparlar.

 

Altıncı fark : Siyasilerimiz seçildikten sonra gözleri açılır. Helal - haram arasındaki kırmızı çizgileri bazen fark edemezler. Günaha girebilirler. Hacı adaylarımız ise  hacı olduktan sonra helal-haram sınırına çin seddi inşa ederek, kendi helal dairesini koruma altına alırlar. 

 

Yedinci fark:  Tüm bunlardan sonra başkan adayları,  başkan seçildikten sonra, en fazla  beş yıl iktidarda kalarak hüküm sürerler. Halbuki  Hacılarımız bir ömür boyu iktidarda  kalırlar.

 

Her iki aday kesimine başarılar diliyoruz. Allah gönüllerince versin diyoruz.

 

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi