BAGKUR VE SSK AFFINDA SON ON GÜN

Bagkur, ssk  Işverenleri  ile Sigortalılarına getirilen, ödeyemedikleri  borç ve gecikme zamlarına  ödeme kolaylıklarından faydalanabilmeleri  için son on gün.  Resmi gazetede 26,05,2008 tarihinde yayımlanarak yürürlüge giren kanun, 28,07,2008 tarihinde sona eriyor.

 

2008 Mart ve önceki dönemleri kapsayan, borç aslının, gecikme cezası ve gecikme zamlarına ait  getirilen ödeme kolaylıkları şöyledir.

 

Peşin olarak ödendigi takdirde; Borç aslının,  gecikme cezası ve gecikme zammının % 15 i ödenmesi halide. Bakiye gecikme cezası ve zammının % 85 i terkin edilecek.

 

Borçların 12 aya kadar taksitle ödenmesi halinde; gecikme cezası ve zammının % 55 i.

 

13 ile 24 aya kadar taksitle ödenmesinin tercih edilmesi halinde ise % 30 u terkin edilmesi

 

Diger yanda borcu nedeniyle konulmuş hacizlerin ödeme nisbetinde kaldırılması. Bankalar ve ihale makamları nezdinde konulan  hacizlerin ise ilk ödemeden sonra kaldırılması.

 

Borç durumu nedeniyle ihalelere katılmak için gerekli Borcu yoktur yazısı alamayanlar ödeme kolaylıgından faydalanmışlarsa istenilen Borcu yoktur yazısını alabilecekler.

 

Bu yasadan faydalanmak için, bu güne kadar ( 15,07,2008 tarihi itibarı ile )  ssk ve bagkur borçluları olarak toplam; 504.266 kişi müracat etmiştir.  Yapılandırılan borç ve ceza tutarı 7.248.227.028,64 YTL dir. Tahsil edilen net tutar ise; 965.229.557,95 YTL dir.

 

Işveren ve sigortalılar için getirilen bu ödeme kolaylıgı, sosyal güvenlik yasasında getirilen yeni düzenlemeler öncesinde bir fırsat niteligindedir.

 

Başvuru tarihi  kanunen 28,07,2008 tarihinde ( Pazartesi ) sona erecektir. Işveren ve sigortalıların 5510 sayılı kanun ile getirilen ödeme kolaylıklarından istifade edebilmeleri için bir an önce ilgili müdürlüklere müracat yapmalarında fayda vardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi