AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN, LAFA BAKILMAZ..

Bırakalım birbirimizi kandırmayı ve neleri başardık neleri başaramadık diye alt alta yazalım.Sonra neler yapmamız gerekiyor diye başlıyalım herşeyi sorgulamaya.Ama once kendimizden başlayalım..

BAŞARILANLAR ;
Özel sektör, 1984’ ten bu yana muhteşem bir hızla bugüne kadar yüzlerce fabrikayı yapıp bu şehre kazandırarak istihdama katkıda bulunmuştur.Şehrimizde en başta tebrik edilecek olan sanayicilerimizdir.
Ticaret ve Sanayi Odamız, memleketimize bir çok şehirde olmayan bir çalışma binası kazandırmıştır.AB Projeleri noktasındada kurumsal ve profosyonelce çalışarak doğru işlere imza atmıştır.
Esnaf ve Sanayi Odamız uzun yıllardır yaşadığı sakinliği üzerinden atarak seçtiği yeni başkanıyla birlikte büyük hamle yapmıştır.Bütün odaların başakanlıklarınıda yaptırdığı çok şık binaya taşıyarak doğrusunun ne olduğunu ispatlamıştır.
BAŞARILAMAYANLAR ;
Okuma yazma konusunda sınıfta kaldık Ey Kahramanmaraş..100.000 bin okuma yazma bilmeyen insanımızın yanında , 8.000 çocuğumuz okula gidemedi.
Sosyal hizmetler noktasında yıllar öncesi yapılması gereken Kadın Konuk Evimiz yok.2008 yılının içinde yüzlerce kadın sokaklara çıkıp kafasını sokcağı bir sıcak yuva bulamadı.
Bu şehirde 164.000 bin genç var.Bunların sosyal, kültürel, eğitim ve spor noktasında bir arada yaralanabileceği bir gençlik merkezi yok..Gençlerimizde kahvehanelere ve internet merkezlerine mahkum ettik.
40 yıl once yapılan tek bir kapalı spor salonuna bu şehri mahkum ettik.En az 5 tane daha kapalı spor salonu bu şehirde olmalıydı.
Memleketin en çok baraj gölüne sahip ( Sır Barajı, Kılavuzlu Barajı, Menzelet Barajı, Kartalkaya Barajı, Berke Barajı ) bu şehir barajlarının kenarına mesire alanları yapamadı.
400.000 bin insanımızın yaşadığı Elbistan, Afşin ve Göksun’ a çok daha kısa yoldan gidebilecekken iki saatte ulaşabiliyoruz.1930 yılından beri bu yolu 87 km’ ye düşürecek yolu yaptıramadığız için onlardan da koptuk, uzaklaştık.
Kılavuzlu barajını devletimiz yaptı.Tribün ihalesini yaptırıp taktıramadığımız için her yıl 2,5 Milyon dolarlık enerji çöpe gidiyor. Türkiye olarak en büyük sıkıntıyı enerjide yaşarken yapılan barajın tribünü takılmıyor.
VESAİRE, VESAİRE, VESAİRE…….
Dönelim en baştaki sözümüze,   “Ayinesi iştir kişinin, Lafa bakılmaz “..Bu şehirde yaşayan Sanayiciler, Esnaflar, Doktorlar, Avukatlar, ve Şehrimizin insanı ne zamanki yapılanla yapılmayanı birbirinden ayırır, ne zamanki sorumlu olanlardan hesap sorar o zaman başarıda kendiliğinden gelir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi