Ak Parti Kongreleri ve Fuarımız!...

Ak Parti neredeyse ilçe kongrelerini bitirdi sayılır. Birlik, beraberlik vurgularına ragmen, Afşin, Göksun ve Merkez ilçe seçimleri birden fazla adayla yapılacak.

Elbistan, Afşin, Nurhak ve son olarak da Türkoglu kongrelerini izleme imkanı buldum.

Ekonomik durgunluk, terör ve diger sebepler nedeniyle Ak Partiye ilginin azalmadıgını ve devam ettigini gördüm. Bu ilgi yerel yönetici ve milletvekillerinden mi kaynaklanıyor sorusuna ben degil de Milletvekili Avni Dogan"ın Türkoglu ilçe kongresinde yaptıgı konuşmadan alıntıyla cevap vermek istiyorum.

Sayın Dogan diyor ki; ? Başbakanımız milletini seviyor, milletimizde Başbakanımızı seviyor. Sevgi karşılıklıdır. Milletin degerlerine karşı çıkarak millet sevgisi oluşmaz, milletin sevgisini ancak milletin degerlerine sahip çıkarak kazanılır?!?

Sevgili okurlar; sevgili Kahramanmaraşlı hemşehrilerim ister benim düşüncelerimi saygıyla karşılayın isterse de yanlı yazdı deyiniz.

22 Temmuz seçimlerinde Ak Parti 2002 seçimlerinden en az 100 bin oy fazla alır diye yazdıgımda bir çok tepkiler almıştım.

Görünen o ki; Ak Parti yerel seçimlerde Kahramanmaraş genelinde 22 Temmuz seçimlerinde aldıgı oy"u koruyacak. Belki de artacaktır.

Parti içinde küçük çaplı kırgınlıkları gözlemledim. Bir süre önce kahır eden, küsen insanları Türkoglu kongresinde görünce, konuşmacıları alkışlarken inceledigimde, yerelde diger partilerde geçmişte sıkça karşılaştıgımız küsme, partinin aleyhine çalışma, seçimde oy vermeme gibi alışkanlıkların henüz Ak Partiye sirayet etmedigini gördüm.

Bu benim gözlemlerim.

Bu benim edindigim izlenimlerim.

Yani kısaca ifade etmem gerekirse Ak Partinin rakibi yine Ak Parti gibi gözüküyor.

19 Ekim"de yapılacak olan Merkez Ilçe kongresi ve bunun sonrasında gelişecek olaylar, aday adaylarının ortaya çıkması, diger siyasi partilerin adayları gibi sebepler bizlere daha net fotograf ortaya çıkaracaktır.

Bu ortaya koydugum fotograf şimdiki zamana ait fotograftır. Bir ay sonra, iki ay sonra durum nasıl olur? Nasıl bir taplo ortaya çıkar bunu zaman gösterecek.

Hele Sayın Başbakan bir gelip gitsin bakalım.

Kim sevinecek?

Kim aglayacak?

Kimin siyasi hesabı allak bullak olacak.

Bunları bir görelim de;

Net fotografları yayınlamaya başlarız o zaman!...

 

FUARIMIZ!...

Her ne hikmetse fuara gitmek kısmet olmadı. Ancak etkinlikleri gazetelerden, internet sitelerinden takip etmek kısmet oldu.

Birkaç yerde birkaç eleştiriye tesadüf ettim.

Kimileri iyi olmuş ama? diye başlayan ifadeler kullandılar.

Kimileri daha başka şeyler söylediler.

Ben alkışlıyorum.

Ben destekliyorum.

KAFUM"da yılda en az 20 büyük 20 de küçük fuar yapılmalıdır. Büyük fuarlar bölgesel olmalı. Küçük fuarlar ise burada kentte faaliyet gösteren ve indirim dönemlerinde magazalarda degil de burada standlarda indirimli satışların yapılacagı birazda panayıra benzeyecek, yerli halka hitap eden tarzda yapılmalıdır.

Gaziantep gibi bir kentte yılda en fazla 10 fuar düzenlendigini hesaba katacak olursak, bizim yazdıgımız rakamlar biraz abesle iştigal olsa bile; ?hedef? noktasında bir çaba içine girilmesi gerektigini vurgulamak istiyorum.

?Hayal? ?Hedef? ?Amaç? ve ?Başarmak? eger hayal kuramıyorsanız, gece yatagınızda ben şunu yapacagım diye bir senaryo oluşturamıyorsanız, siz bir şey başaramazsınız.

Ve bizlerde yatıncaya kadar ?yedigimiz? için hayal bir yana geceleri hep kabus görüyoruz.

Yanlış anlamayın ama genelde dogru olan bu degil mi?

Başta Sayın Balduk olmak üzere fuara emek veren katkı veren herkese teşekkür ederken bu teşekküre Start fuarcılıgı dahil etmiyorum. Hiçbir şekilde bir davet bana gelmedi.

Davet gelmeyen bir yere de gitmek hiç adetim degildir.

Umarım mesajımız alınmıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi