Zaman İçinde Zaman Yaşamak

İnsan farkında olmadan zaman içinde zamanla yaşamaktadır. Tıpkı insanın gölgesiyle yaşaması, geceyle gündüzün iç içe girmesi gibi. Fakat bütün bu olayların ve nimetlerin farkında olmak ayrı bir idrâktır.

Nimetlerin farkında olmamak bir körlüktür. İçimizde, dışımızda ve çevremizde o kadar güzel nimetler var ki bu yazımda bir nebze zamana değinmek istiyorum. Zira çok aldandığımız şey zamanın kıymetini bilmemektir.

Zaman sadece 24 saat değil onun içerisinde yaşadığımız anlık uzun zamanlarda vardır. Tıpkı rüya gibi. Gördüğümüz bir rüyayı anlattığımızda çok şey anlatırız. Sanki o rüya bize bir kaç saatlik gibi gelebilir. Halbuki o rüya ancak bir kaç dakikalıktır. Bazen o rüyamızın güzel olması nedeniyle bitmemesini de istemişizdir. Bazen de rüyanın kötü olması nedeniyle hemen bitmesini istemişizdir. Uykuyu zaman içinde ayrı bir dünya olarak değerlendirebiliriz. Hatta her gün uyku ile uyanıklık arasında iki hayat yaşıyoruz. Kimimiz rüya gördüğünü hatırlamasa bile o hayatı yaşamıştır. Diyebilir ki her gün ölüp diriliyoruz. Başka alemde başka aleme geçiyoruz.

Azrail Aleyhisselam, bir anda çok kişinin canını almaktadır. Bazı veli kulların kerametleri vardır. Onlarda bir anda bir kaç yerde görülebiliyor. Tabii bu olaylar aslında ilmi yönden zamanla daha açıklanır hale geliyor. Hipnotizma ile yapılan çalışmalarda, birisine önceden görmüş olduğu bir rüya tekrar gösterilebiliyor. Hatta o rüyaya müdahil bile olunabiliyor. Hint fakirlerin akıl dışı yaptıkları olaylar da var. Diğer taraftan tayy-ı mekan ile velilerin dünyanın her tarafına seyahat etmeleri, cinlerin olağanüstü güçleri olduğu, ileri geri zamanlara geçebildikleri bilinmektedir. Bilimsel olarak da son zamanlarda bir çok denemeler yapılmıştır ve de yapılacaktır. Edison ve Tesla’nın bir çok buluşları olmuştur.

Tesla’nın zaman makinesiyle geçmiş tarihlere gidip geldiği, filme konu olmuştu. Yine tarihe ‘Philadelphia Deneyi’ olarak geçen deneyin amacı ABD donanmasını düşman radarları tarafından bulunamaz hale getirmek ve rakiplerine üstünlük sağlamaktı. Bilgilere göre deney esnasında 104 mürettebatlı askeri gemi sisler içinde yavaş yavaş kayboldu. Kısa bir süre sonra 640 km ötedeki deniz üssünde ortaya çıktı ve tekrar geri döndü. Tesla’nın ABD tarafından gizlenen bir çok buluşları vardır.

Kısaca niyetlerimiz de zamanda bir yolculuktur. Bir şeye niyet ediyoruz, tam gerçekleştirirken başka bir şeye daha niyet ediyoruz, niyetten niyete geçiyoruz. Bu da bir sanal zaman yolculuğu sayılabilir. Yine insanın dondurulup daha sonra hayata döndürülmesi çalışmaları da var. Bu husus da alınan bazı sonuçlar var.

Demek oluyor ki öldükten sonra dirilmenin, sonsuz bir yaşam şeklinin olacağını dünyada bize Allah gösteriyor. Ne mutlu Müslüman olarak yaşayıp O’nun varlığını daha iyi anlayanlara.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi