Jülide DEMİRTAŞ

Jülide DEMİRTAŞ

Varolanı Bitirmek

Varolanı BitirmekDünya küçük denir bazı zamanlarda oysa tüm insanlığa yetecek kadar büyüktür.

Ama her nedense insanlar dünya için kavga ederler. Kendilerine yetmeyeceğine kaanat gelirler .Aynı zamanda ülkelerin çıkar ilişkileri ve doymak bilmeyen hırsları bu hırsı tetikler…

Öyle ki insanların artık savaşlarda ve hırslar ya da her ne sebepten olursa olsun insanların ölmesi durdurulmalı. Nede olsa her insan ölecek. Vaadesi gelen insan zaten ölüyor. Ve ben eceliyle ölen insanların yaşandığı bir dünya istiyorum.

Sevmek gibi bir duygu varken, barış denen bir olgu varken bunları besleyip büyütmek varken ;

-kini ve nefreti ,hırsı büyüten anlayış dünyamızı çekilmez bir kaosa sürüklemektedir.

Yaşadığımız ortamları güzelleştirip daha da yaşanılası, sağlıklı bir dünya için çalışmak varken…

Söylenecek sözlerin çokluğu ile bir yerlere varılamıyor. Sevgi ve hoşgörü ekmek lazım. Yaşanılası yerleri çoğaltmak lazım… Aç yaşayanları doyurmak varken onlara ilaç göndermek yetmiyor ve ne gariptir ki bu ilaçların üzerinde tok karnına alınacak yazıyor…

Merhameti ve hoşgörüyü fedakarlığı bitirdi mi insanoğlu? Daha ne kadar birbirlerine kötü davranmaktan vazgeçecekler. Dünyanın sonu geldiğinde mi ?Zaten kendi sonunu hazırlamıyor mu insanoğlu ?Bitirmiyor mu güzellik rezervlerini ?Yerine neyi koyacak öfkeyi mi ? Yoksa bitmeyen hırsı mı ?

Yaşamanın ve sevginin, sağlığın yerinde olduğu dünyada yaşamanın daha güzel olduğunu bilmiyor mu ? Bildiği halde neden halen dünyanın hali böyle?

Bu sorulara cevaplar vereceksiniz Amerika’nın bitmek bilmeyen büyüklük hırsı ile petrol bakımından zengin ülkeleri yönetimi altına alma isteği diyeceksiniz çoğunuz…

Büyüklük bunu mu gerektirir? Arabuluculuk ederek savaş yanlılarını uzlaştırır. İnsanların ve devletlerin barış altında yaşamalarını sağlamaya çalışır.

Ne kadar iyi niyetli ve hoşgörülüyüm değil mi ?

Şu an yaşanılası bir dünya olmaktan çıktı dünya ve sona doğru yaklaşıyor gibiyiz…Allah sonumuzu hayır etsin…

Hele şu son günlerde ülkemizde yaşanan olaylar ve insanları çok sarstı.Özellikle büyük şehirleri hedef alan olaylar buralarda yaşanmaktadır. Bir daha böyle olaylar yaşanmamasını diliyorum.Huzurumuzun ve rehamızın sağlığımızın yerinde olması ve geleceğe güvenle bakacağımız ülke olarak yolumuza devam  etmememiz en büyük dileğimdir.

Sevgi ve saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Jülide DEMİRTAŞ Arşivi