Müjde, Faiz Belasından Kurtulmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Kasım’da, Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada;  "Asgari ücrette dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifleteceğiz. Biz faiz belasını milletimizin sırtından kaldıracağız. Faize milletimize ezdirmeyeceğiz. Ben görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim. Faizi savunanlarla beraber olmam." dedi. 

“Enflasyon nedir, yüksek faiz nedir bilmeyen ülkelerin şaşkına döndüğü dönemde bizim bunun tamamen dışında kalmamız mümkün değildir. Onlar giderek daha çok sıkıntıya girerken biz ise önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız.”

Ayrıca iş dünyasına da mesaj gönderen Erdoğan konuşmasında, “Biz bir şeye inandık; bu ülkeyi kalkındırmak için hangi kuruluş olursa olsun. Dürüst olacaksınız dürüst. Sıkıştığınız zaman hemen kapıyı çalacaksınız, işi yoluna koyunca da hemen iktidara sallayacaksınız. Yok öyle 25 kuruşa simit” ifadelerine yer verdi.

ABD'ye, batıya, İsrail'e bakın faiz aşağılara çekilmişken, bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki faizi savunur hale geliyor. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim, enflasyonla mücadelemi sürdüreceğim. Nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Biz değerler silsilemiz içerisinde olaya niye buradan bakmıyoruz? Buradan bakacağız ve adımımızı atacağız. Biz iş adamlarına diyoruz ki, sen düşük faizle kredi istiyordun. Al, niye almıyorsun. Bu işadamlarını da anlamıyorum. TÜSİAD'ı vesairesi yüksek faizden bahsetiyor. Siz nasıl insansınız. Sen işadamıysan yatırımdan yanaysan işte size kredi. Alın krediyi ve yatırımı yapın. Ben sizden yatırım, istihdam, üretim, ihracat istiyorum. O zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl iş adamı? Sonra bize sallıyorlar. İstediğiniz kadar sallayın tutmaz."  

Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bu açıklamaları, milleti sevindirdi. Bu zamana kadar gerçekten bu millet faiz sistemiyle modern köle haline getirilmişti. Bu zamana kadar ekonomide faiz dışında başka bir sistem dile getirilmemişti. Gerçi kar odaklı finans kuruluşları sonradan oluşturuldu. Ancak onlar da sistem içerisinde zayıf kaldı. Devlet tarafından faiz belasından halkımı kurtacağım diyen bir rahmetli Erbakan Hocamız vardı. Onu da zaten hemen al aşağı ettiler.

Gerçekten faiz belasından kurtulmak mümkün mü? Niye olmasın? Geçmişte Başbakan Erbakan, havuz sistemi kurarak ekonomiyi disiplin altına aldı ve gelirleri arttırdı. Giderleri de kontrol altına aldı. Mali israfı önledi ve havuza gelirler doldu.

Faizi düşürmek belki kaldırmak mümkündür. Tabii bunun için güçlü bir irade gerek. Şu anda böyle bir yiğit çıktı ve iradesini ortaya koydu. Gerçekten Cumhurbaşkanımızı bu niyetinden dolayı tebrik ediyoruz. “Dik dur, eğilme” sloganı ile destek veriyoruz. Yine Cumhurbaşkanımız “Dünya 5’ten büyüktür “ sözüyle dünyayı karşısına aldığı gibi, “faize milletimi ezdirmeyeceğim” sözü yankı yapmıştır. Belliki duruma göre  önce düşük faiz sonra sıfır faiz üzerinde çalışmalar olacak.

Ne derler, bir işi yapmak için niyet etmek işin yarısıdır. İnşaallah bu niyet olarak kalmaz ve gerçekleşir. Bu hususta millet olarak gereken destek verilmelidir. Tabii şimdi faiz lobisini savunanlar veya onlara destek olanlar, olmadık iftiralara ve oyunlara girişeceklerdir. Belki içimizdeki bizler de inanmayacağız ve olmadık kurgular yapacağız.

Dünya ekonomi düzeni, ABD-Siyonist  faiz lobisi üzerine kurulmuşken yeni bir faizsiz düzenin kurulması sinyalinin verilmesi heyecan vermektedir. Bu uğurda bir an evvel çalışmalar başlatılmalı ve sözde kalmamalıdır. Doların yerini artık ne almalı? Altın ya da başka bir değer bulunmalıdır. Elbette bu hususta dini-mali uzmanlar bir araya gelip çalışmalar yapacaklardır.

Diğer taraftan İşbankası’nın,, CHP’nin tasallutundan kurtarılmasına ilişkin verilen sözler de inşaallah yerine getirilir.

Devletimize ve milletimize faizsiz ekonomi müjdesi hayırlı olsun.  

 

  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi