Uygulanabilir projeler önerilmeli

 

Kahramanmaraş"ta, kentin gelişimi adına ne gibi projeler öneriliyor?  300 milyon doları aşan ihracat ve bir o kadarda Kahramanmaraş"ta üretilen ancak bu kentten dogrudan ihracat yapılamadıgı için bizim hanemize yazılamayan rakamlar.

 

Iki yıl önceydi. Kahramanmaraş"a serbest bölge kurulmalıdır diye yazdıgımda; ? serbest bölge deniz kenarlarına kurulur? diye bana akıl veren bu kentin gelecegine yön veren insanları hatırladıkça acaba boşuna mı bunları yazıyorum diye sordugum oluyor zaman zaman.

 

Evet? Bu kentin önünü açacak politikaların, projelerin geliştirilerek uygulanması gerekiyor. Iyi hatırlıyorum. Kahramanmaraş Belediyesinin ilave imar planı ile Türkoglu Sanayi Bölgesi alanı aynı günde ?Toprak Koruma Kurulanda? görüşülerek karar alındı. Neredeyse 3 yıla yaklaştı bu karar alınalı.

 

Ne acı bir şey ki; Ikinci Organize Sanayi Bölgesi yerini bile henüz yıllardır tespit edemedik. 1986 yılıydı. Avrupa Iskan Fonundan ne ugraşlarla şimdiki Organize Sanayi Bölgesine Kredi almak için mücadele edilmişti.

 

1986 yılından bu yana 22 yıl geçti. Bir OSB"yi bitiremedik. Arsa yok. Belki talepte yok. Ama  bir süre sonra yeni yeni yatırımların yapılacagını düşünüyorum.

 

Neyse gelelim konumuza.

 

2. OSB ve Serbest Bölge.

 

Evet? Sevgili Kahramanmaraşlılar; artık ? Ceyhan, Kılavuzlu ve Erkenez köprülerinden? oluşan bir şehir düşünmeyin. Ve bu ısrar ve inadınızdan vaz geçiniz.

 

şehir merkezinde demiryolu yok. Istasyonda satıldı. Türkoglu Tren Istasyonunu ıslah edecek bir proje ortaya koyunuz. Serbest Bölge için ideal bir yer. Türkoglunda oluşturulan Sanayi Bölgesini de 2. Organize Sanayi Bölgesi olarak ilan edelim.

 

Otoyola yakın, Demiryolu içinde olacak bir Serbest Bölge ve OSB"nin yüzlerce yabancı yatırımcıyı bu kentte taşıyacagını düşünüyorum.

 

Yabancı yatırımcıdan korkmayın. Yabancı yatırımcı hepimizin önünü açacaktır.

 

Dün Türkoglu, Beyoglu ve o bölgeyi gezdim. Insanlarla konuştum. Belediye Başkanlarıyla konuştum.

 

Belediye Başkanları  adeta konuşmaya, düşüncelerini ifade etmeye korkar olmuşlar. Kent siyasetinin her şeye galip geldigini ve bu sebeple de sorunları tartışamadıklarını, takip edemediklerini ifade ediyorlar.

 

Bu çok sıkıcı bir durum.

 

Nitekim siyasi iradenin agırlıgını koyamadıgı kentlerde yatırımlar ancak küçük ve dar kapsamlı oluyor.

 

Aynen üç yıldır bizde oldugu gibi.

 

Dar ve sıg politikaları bir yana bırakarak Kahramanmaraş"ı gelecege taşıyacak projeleri ortaya koyalım.

 

Serbest Bölge ve 2. OSB Türkoglu"na yapılmalıdır.

 

Bu yönde ciddi planlamaların yapılması vaktinin gelip geçtigini düşünüyorum. Ütopik ve hayal olan projelerle ugraşacagımıza mümkün olabilirligi olan konulara kafa yoralım!...

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi