SKANDAL AÇIKLAMAYA TEPKİ

ABD Başkan adayı Biden'in doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a muhatap skandal sözleri, ülkemizden nefretle karşılanmıştır. Biden, Türkiye'yi iç siyasete alet etmeye çalışmakta olup,  seçimde muhalefetin desteklenerek Erdoğan'ı devirme hesapları yaptığını deklare etmiştir. Bu açıklama ile  açıkça Türkiye düşmanlığını ortaya koymuştur. Ulu orta böyle bir açıklama için Biden'i kınıyoruz, esefle karşılıyoruz.

Amerika’daki Kasım ayında yapılacak seçim öncesi vaatlerde bulunan ABD Başkan adayı Biden Türkiye düşmanlığını Recep Tayyip Erdoğan üzerinden sürdürüyor. Tıpkı buna benzer, Avrupa’da seçim öncesi başta Merkel olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde Türkiye düşmanlığı yapılmıştı. Siyasetçiler oylarını arttırmak için dış siyaseti iç siyasete alet etmişlerdir. Bu durum onların acziyetini ortaya koymaktadır. Biden'in  zaten Türkiye düşmanı olduğu bilinmektedir. Ayrıca Ermeni iddiaları, Kıbrıs yanlı tavrı ile Türk düşmanlığıyla  kendisini göstermektedir.

Yine Biden'in açıklaması;

▪️Yapacağım en son şey Erdoğan'a Kürtler konusunda boyun eğdirmek olurdu.

*Bazı konularda ona bedel ödetmeliyiz.

*Muhalefeti desteklediğimizi açıkça göstermeliyiz

*Onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenecek duruma gelmelerini sağlamalıyız.

*İstanbul'dan kovuldu,

Bu açıklama karşısında muhalefet partilerimiz de birlik sesi vermelidir. İç siyasetimize karışılmasına tepki gösterilmesi gerekir. Bu sözlerle 15 Temmuz darbe girişimine destek verdikleri de teyid edilmektedir.

Amerika,  menfaatlerine ters düşen ülkelerdeki iktidarı devirmeleri için içerdeki muhalifleri provoke ederek, muhalefeti ayaklanmaya teşvik etmiştir. Venezuela, Ukrayna, Mısır gibi ülkeleri sayabiliriz. Aslında bu komplo teorilerini Avrupa da yapmaktadır.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında her ne kadar Biden kınansa da bundan Recep Tayyip Erdoğan’ın faydalanıp, seçimde lehinde kullanacağını dile getirmektedir. Sanki skandal açıklamayı Cumhurbaşkanımızın yaptırdığını lanse etmeye çalışmaktadır. Biden, Fetö örgütünün yapamadığını muhaliflerle yapacakmış. Hani daha önceki konuşmalarında Kılıçdaroğlu da “İktidara dostlarımızla yakında geleceğiz” beyanıyla Biden'a göz kırptığı anlaşılmaktadır.

Bir iddiaya göre Biden’in bu skandal beyanı, Aralık 2019 söylenmiş, 0cak 2020 basında yer almışken neden şimdi Türkiye’ye servis edildiği sorulmaktadır. Sanki Türkiye’deki gündemi değiştirmek istendiğine atıf yapılmaktadır. Tıpkı” kontrollü darbe” söylemleri gibi bir yerden odaklı bilgi kirliliği yapılmaktadır.

Türkiye’nin gündemi;  Doğu Akdeniz'de gaz aramalarının yapılması, deniz kıta sahanlığımızın yeniden uluslararası standartta çözülmesi, meşru Libya yönetimine destek verilmesidir.

Yunanistan’ın Ayasofya Camii'nin açılmasından sonra daha da rahatsız olması ve bunun intikamını almak için fırsat gözettiği ortadadır. Böyle bir ortamda Biden'ın skandal beyanatının da gündeme gelmesi manidardır.

Umarız Biden ABD Başkanı olmaz, eğer olursa sert ilişkilerimizin olacağı kesin.” İp inceldiği yerden kopsun”  diyoruz. ABD önce zencilerin haklarını versin, sonra bizimle uğraşsın.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi