Siyaset Toz Duman

Birinci soru: Bedava 39 Milletvekili alanlar, 2024 de ki Mahalli seçimlerde bedava belediye başkanlığı kaç tane alacak?

Bugün siyasette bir birini suçlayanlar : Bizim adayımız bu diyerek ortaya çıkanlar öyle sanıyorum , önümüzdeki günlerde bir çok ilde seçim ittifakı yaparak belediye başkanlığını kapma yarışına girecektir..

İkinci soru şu: Ekrem İmamoğlu, Mahsur Yavaş , Hangi partinin belediye başkan adayı ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İyi Partiden öne geçerek bir atak yaptı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş bizim belediye başkanımız 2024 seçimlerinde de adayımız dedi..

Buna Karşılık şimdi : İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener , hamlesi bekleniyor.. Bakalım oda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bizim belediye başkanımız bizim adayımız mı ? diyecek.. diye bilecek mi ?

5 yıl geriye gidelim: CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanlarında kimlerin oyu var ? , CHP yansıra İyi Parti, HDP, diğer sol partilerin oyu var.. o zaman bu başkanlar kimin oyu ile seçildi..? İzmir de CHP oyu var diyenleri duyar gibiyim ama 2024 de öyle olacak mı ? bunu zaman gösterecek..

Bu yaşıma kadar ben ölüp giden birinin dirilip mezardan çıkıp geldiğini görmedim: mefta olan partilerden belediye başkan adayı olanlara şaşıyorum.. seçimi kazanması hayal bile değil !.. ama adam adayım diye çıkıyor..

6'lı 7'li, 8'li sonra ne oldu 9'lumu oldu bilemiyorum o yuvarlak masa ve ayakları tekrar bir araya gelerek Türkiye de ki belediye başkanlıklarını bölüşmek için bir proje ürünü olarak çalıştıklarını görüyorum..

39 Milletvekili hediye eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , yeniden bunlara belediyeler verimi ? mesela 39 il belediye başkanlığı veri mi ?  bunu zaman gösterecek..!

Bizim ile dönelim : Deprem Bölgesi : Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay' da ağır hasarlı binalar yıkılınca toz duman gök yüzüne giderken insanların ciğerini yakıyor.. asbest dozu yutuyoruz..

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhur ittifakı birleşenleri olayın farkında en iyi belediye başkan adayı ile seçimlere gitmek için yoğun mesai yapıyorlar.. Deprem bölgesi 11 bir il özellikle 4 il 2 ilçe için sık dokuyup ince eliyorlar..

Bunun gibi siyaset toz duman : Siyasi Partiler bir bir illerdeki belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı.. siyasetin tozu insanların ciğerini yakıyor.. insanımız sorgulamaya başladı bile..

Belediye Başkanı adayı, Belediye Meclis üyesi adayı, Mahallelerde Muhtar adayları bir bir ortaya çıkmaya başladı.. Muhtarları bizim seçtiğimizi söyleye bilirim ama : Muhtarı halk seçiyor..

Belediye Başkanı millet mi ? seçiyor ?

Genel Başkan seçiyor, millet evet diyor , dememe şansı var mı ? var ama kafasını çalıştıran insanlarımız için bir yol daha var..! Yakın komşumuz Şanlıurfa da bir Dr. Eşref Fakıbaba örneği her zaman veriyoruz.. burada niye olmasın..

Memlekette hizmet etmeyecek kişi aday gösterilirse biz birlik ve beraberlik için de olsak bağımsız aday çıkarır koç gibi seçe biliriz ama o birliği sağlamak önemli..

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi