Seçim ve Sonrası

Yüzyılın en önemliseçimini milletçe 14 Mayıs’da yapacağız. Dünya Türkiye’deki seçimi takip ediyor. İslam ülkelerinin heyecanla sonucunu beklediği bir seçim, mazlumların dualarıyla takip edilen bir seçim arefesine giriyoruz.

Bu seçimi bu kadar önemli kılan sebep nedir?

Önce bazı yapılanlardan bahsedelim;

1)Özgürlük olarak; Ayasofya Kebir Camii’nin açılışı, Kürtçenin serbest olması, Kürtçe TV, Kamuda başörtüsünün serbest olması, okullarda Kuran ve din dersininseçmeli yapılması,

2)Yatırım olarak;. hava alanlarının yapılması, yol-köprü yapılması,

Türkiye silah ihracatındailk 15 ülke arasında yer almaya çalışmaktadır. 2000 öncesi Türkiye'nin silah ihracatı neredeyse sıfır civarındadır.

mili ve yerli silahların üretimi,İHA,ANKA,siha, tiha, Hisar, Siber Hava Savunma, tanklar, gemiler, ilk yerli ve milli Togg, Dünyada dört ülke olarak   elektrikli araba bataryası üretimine  başladık.

3)Enerji olarak; gazın çıkarılması, petrol bulunması, borun işlenmesi, nükleer enerji santralının kurulması, lityum, uranyumun işlenmesi, Uranyum son on yılda üçe katlanırken, son beş yılda 292 ton altın ve 864 bin ton metal titanyum keşfedildi.Türkiye’nin altın kaynağının en büyük kısmı 222 ton ile Manisa’da bulunuyor. Bor karbürün işletilmesi, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) son 8 yılda yaptığı sondajlar kapsamında; yeni altın, uranyum, bakır, linyit ve titanyum yatakları ortaya çıkarıldı.Mavi vatanda 2008 yılında, Karadeniz ve Akdeniz’de  gaz hidrat yatakları bulunmuştur. Dünyanın peşine koştuğu bu gaz hidrat, ülkemizin büyük umudu olmuştur.

Tuna-1 ve Kıyıköy-1 sahalarında bulunan gazın kaynağının da gaz-hidratlar olduğu belirtilmiştir.

Türk Ali-1 Kuyusu ile doğal gaza ulaşıldı. Karadeniz’de Türkiye’nin 270 yıllık ihtiyacını karşılayacak rezerve bulundu ve  2023 yılında evlerimizde kullanmaya başladık. 

4) Dış siyasette etkin olunması; Suriye, Libya, Afrika’da etkin rol oynanması, Azerbaycan’a destek, Ukrayna-Rusya ilişkilerinde arabuluculuk yapması,

5) İstihbarat ve güvenlik; PKK ve FETÖ ile mücadelede başarı, mavi Akdeniz’e sahiplenme,

6)Ekonomi ve Sosyal haklar; ekonomi değişkenlik gösterse dahi halkınev sahibi ve araç sahibi  olması sayısı son 20 yılda arttı, önceleri memur ve işçilerin ev sahibi olmaları çok zordu. Toki’nin yaptığıevler arttı.

7) Tarımda; ürettiğimiz ürünler ve ihraç ettiğimiz ürünler olarak Dünya sıralamasında 7.sıradayız. Avrupa’da ise 1.sıradayız ( Fındık,kaysı, kiraz, incir, çilek, mercimek, yer fıstığı, elma, domates, mandalin,nohut, şeker pancarı, çay, üzüm, ay çiçeği, üzüm, limon, arpa, portakal, buğday, tütün , mısır)

Seçim arefesinde muhalefetin vaatleri;

Daha iyi bir Türkiye için projeler vaat edilmiyor. Yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle yapılan bir çok  yatırımların durdurulması, Kürdistan için özerklik,askerlerimizin yurt dışındaki operasyonlarının durdurulması, sözde demokrasinin getirilmesi, hak hukukun sağlanması, yolsuzluğun önlenmesi gibi afaki vaatler havada uçuşuyor. Halbuki muhalefetin belediyesi olan yerlerde bu vaatlerin gerçekleşmediği görülmektedir. Yolsuzluk, ahlaksızlık, işten çıkarmalar kendi belediyelerinde devam etmektedir.

Artık yeter, bu kadar uzun süre aynı adam ülkeyi yönetiyor, ülke yenilik bekliyor, biraz da başkalarını deneyelim bahaneleri ile muhalafet ortam yaratmaya çalışıyor.

Bakalım seçmen olarak halkımız son kararını nasıl verecek? 15 Mayıs sabahı bir kaos mu olacak? Belki yatırımlar durdurulacak, Kamudan bir çok kişi görevden alınacak, FETÖ-PKK teröristleri hapisten çıkarılacak ve onlar ortalığı karıştıracak. Belki Kürdistan için özerklik çalışmaları başlatılacak, Suriye’den, Libya’dan askerlerimiz çekilecek, milli ve yerli yatırımlarımız durdurulacak.Belki Dolar fırlayacak, ekonomiyi yabancılar yönetecek,dost zannettiğimiz güçler başımıza üşüşecek. Başkanlık sistemi yerine koalisyon gelecek, karar mekanizması bozulacak.

Ülkemizin kalkınmasını istemeyenler, milletimize rahatlığı ve özgürlüğü reva görmeyenler, Türk milletinin şanlı geçmişinden intikam almak isteyenler, Müslüman kimliğimizi hazmedemeyenler, ülkemizi bölmek isteyen düşmanlarımız birleştiler ve açıktan muhalefetidesteklemektedirler. Bütün bu hususlar bilinmekte olup oylarımızı kullanacağız. Elbette hiçbir seçim istediğimiz bir sonucu vermeyebilir. Ancak bu seçimi önemli kılan iki tarafın birleşmesi ve taraflarını belli etmeleridir. Koalisyonlardan bu millet çok çekti. Çok başlılık ülkemize istikrar vermeyecektir. Türkiye’yi İslamın son kalesi olarak düşünenler tarafını iyi bilmeliler.

Ya da kaldığımız yerden yatırımlar devam edecek, daha güçlü bir Türkiye doğacak. Tercih hakkı Türk milletinde. Haydi Türkiye oyuna gelme, düşmanlarını sevindirme,

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi