Petrol Şehri Olmaya Namzet Kahramanmaraş

Şehrimizde bazı petrol arama şirketleri tarafındanpetrol araması yapılmış ve ilk kuyu atılmıştır. Ancak arkası gelmemiş. Bu kez başka firma tarafından petrol arama ruhsatı verilmesi müracaatında bulunulmuşancak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından uygun görülmemiş.

Bu çerçevede Bertiz’in Kılağlı Mahallesi’nde ilk kuyu bir şirket tarafından açılmış. Nedense bu kuyular çoğaltılmamış, çalışmalar gizli tutulmuş. Fakat orada yaşayan köylüler bu alanda  yer altından su için kuyu çalışmalarında bulunulurken topraktan petrol izleri bulguların olduğunu gördüklerini ifade etmişlerdir.


Yine 10-15 yıl önce bu kez Bertiz’in Bahçeli Mahallesi’nde de aynı bulgulara rastlanıldığı köylülerce ifade edilmiştir.

Mehmet  Aksu vatandaşımızkuyu açmak için kullandığı teknik ile 15 yıl önce petrolü  Bertiz’in Bahçeli Mahallesi’nde tespit ettiği hususu basına yansımıştı. Buna göre keşfettiği petrolün 1500 metre derinlikte olduğunu, Rezervin 50 kilometre boyunda 30 metre eninde olduğunu ve 3500 metrelik yüksekliğe sahip olduğunu iddia etmektedir.

Bu itibarla şehrimizde geniş ve kapsamlı sadece anılan yerler değil şehrimizin bir karış toprağında dahi olsa uydudan veya başka teknoloji ile araştırılmasını beklemekteyiz. Zira bir çok bölgelerimizde kapatılan petrol kuyuları yeniden açılmaya başlanmıştır.

Depremden sonra şehrimizde bulunacak petrol,iş ve kaynak olarakbüyük bir ivme kazandıracaktır. Umarız siyasilerimiz başta olmak üzere yetkililer bir önce çalışmaları başlatırlar ve hızlandırırlar.

Diğer taraftan özellikle  Elbistan’da zengin yer altı kaynakları olduğu bilinmektedir. Buralarda bir an önce çalışmalar yapılmalı ve ülkemize katkısı sağlanmalıdır.

Gerçekten şehrimiz doğal güzellikleriyle beraber yer altı kaynaklarına da sahiptir. Bu zamana kadar değerlendirilemeyen yer altı kaynaklarımızın çıkarılmasını heyecanla beklemekteyiz. Özellikle yeni seçilen Milletvekillerimizden şehrimizin zenginliklerine sahip çıkmalarını ve gelişimine katkı sağlamalarını umut etmekteyiz.

Ayrıca altın şehri olan şehrimiz kuyumculukla Türkiye’de ikinci sıradadır. Şehrimizin kalkınması için kuyumcularımıza da gereken ilgi ve destek verilmelidir.

Depremden sonra şehrimiz toparlanmaya başlamaktadır. Enkazın kaldırılması, hafif hasarlı binaların tadilatı ile halkımız şehri imar etmektedir. Ancak orta hasarlı binalar için de henüz bir karar verilmemesi şehrimizin görüntüsünü bozmaktadır. Zemin çalışmalarının bir an önce bitirilmesi ve hakkaniyet çerçevesinde bir karar verilmesi beklenmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi