NURHAK?DA DEGIşIM OLABILIR MI?

Nurhak ilçesi ile bagım uzun yıllar öncesine uzanır. O civarda ne kadar eski tanınmış aga varsa tanıma onuruna eriştim.

 

1955-1970 yılları arasında o bölgede babam bir çok dostluklar edinmiş. Bu dostluklar 1980"li yıllara kadar uzandı. Sonraları babamın dostları bir bir bu dünyadan göçüp gittiler.

 

Kader bu ya. Bu defa da benim alın yazgım oldu Nurhak. Eşim ve yengem o bölgeden. Dügünde, cenazede, hasta ziyareti derken neredeyse oralı olup çıktık.

 

Daha eşimle evlilik yapmadan önce Nurhak Belediye Başkanı merhum Halil Güneş ile dostluk kurmuştum. Fırsat buldukça "ötekileri" tanıma fırsatım oldu.

 

şimdi benim eşim "ötekilerden"  O Bölge de ötekiler hep oy deposu olarak görülmüş Sol Partilerce.

 

Hizmet etmek hiç akıllarının ucuna bile gelmemiş. 1999-2004 yılları arasında Anavatan Partisinden Mustafa Gündüz adında bir tanıdıgımız Belediye Başkanı seçildi.

 

Bu defa hizmet yapar dedik. Ama olmadı. Yeterli hizmet verilmedi. şimdi yine o ötekiler kaderi ile baş başa.

 

Üç yıl öncesine kadar Nurhak da öyle pek ciddi devlet yatırımı yapıldı diyemeyiz.

 

Iyi hatırlıyorum Ilçe oldugu günü. Ekinözü ve Nurhak"da yapılan törenlere katılmıştım. Kaymakamları makamlarına oturtmuştuk.

 

Vakit su gibi akıp gidiyor.

 

 Kürşat Kırbıyık"ın Kaymakam olarak atanması, o bölgede bir kırılma noktası olarak ele alınması gerektigine inanıyorum.

 

Ötekilerin en çok sevdigi Kaymakamlardan birisidir. Dikkatinizi çekmek isterim. Nurhak ilçe merkezinde ki ötekilerden PKK"ya destek hiç yok denecek kadar azdır. Hatta pek olmamıştır da diyebiliriz.

 

Devletine baglı, devletinin verdiklerine şükreden ve bir günde sıra bize gelir diye bekleyen o güzel günlerin dogum sancıları Kürşat Kırbıyık"la başladı.

 

Kaymakam Kırbıyık"ı TBMM Başkan vekili Nevzat Pakdil"in ziyaretiyle tanıdım. Pek dostluk kurmaya belki zamanımız yetmedi ama Nurhak"da neler yaptıgını biliyorum.

 

27 Haziran 2008 akşamı Mehmet Fiskeci"nin gecesinden hemen sonra çocuklarımla o bölgeye gittim.

 

Geceyi Elbistan"da geçirdim. Cumartesi sabahı Elbistan"da siyaset ustası Gazi Dedeler ile birlikte kahvaltı sonrasında arabamla tek başıma Nurhak"a gittim.

 

Nurhak Bayram yeri gibiydi.

 

Ötekiler sessizce tören alanına gelmişlerdi. Istiklal Marşı okunurken saga sola oturan yaşlıların ayaga kalkarak istiklal marşını okumalarına birlikte tanık olduk.

 

Kaymakamlık binası, Emniyet müdürlügü binası. Her iki bina da millete hizmet verilecek.

 

Daha sonra 25 yataklı Nurhak Devlet Hastanesi temel atma törenine gittik. Inşallah bir yıl sonra o bölgenin insanına hizmet verecek.

 

Burada Sayın Valimize bir çagrıda bulunmak istiyorum.

 

?Sayın Valimiz; bu hastanede doktoru tutabilmemiz için lojmana ihtiyaç var. Oraya adam gibi saglıklı en az 10 adet lojmana ihtiyaç var. Bu lojmanın inşaatına da hemen başlanılmalıdır. Yoksa Doktoru orada tutamayız!?

Evet? Avukat Veysi Kaynak. Ak Parti Il Başkanı. şimdi Milletvekili. Nurhak ve Çaglayancerit"e Devlet hastanesi yapılması için mücadele eden isim.

 

Eger Il Başkanlıgı döneminde onun mücadelesi olmasaydı bu gün her iki ilçemize hastane yapmak kimsenin aklına gelmezdi. Zira konuyu gündeme getirdigimizde oralara doktor gitmez diyerek kestirip attırıyorlar. Bu iki ilçemiz Güneydogunun hangi ilinden daha mahrumiyet bölgesi?

 

Saglık Bakanı Recep Akdag"ın Kahramanmaraş ziyareti sonrasında Veysi Kaynak bana; ? Mehmet Taş Nurhak ve Çaglayancerit"e hastane sözünü bakandan aldım? demişti.

 

Ve Nurhaklıların sevincine bizlerde böylesine ortak olduk. Cumartesi günü Sarmaşıkta oturuyoruz.

 

Sarmaşık meşhur bir mekan. Orada "sütlü tavuk" yenir. Misafirlerimizi ugurladıktan sonra sohbet ettik. Kahveye vardım oturdum. Insanlarla konuştum.

 

Bu hizmetten bir çok vatandaş memnun olduklarını ifade ettiler ve hepimize teşekkür ettiler.

 

şimdi Biçin"e 3 Km"lik yol asfaltı varmış. Ihale edilmiş. Inşallah Nurhak yolundan Biçin köyüne kadar asfalt yapılır. Oralarda ötekiler yaşıyor.

 

Bu hizmete katkı koyan, emek veren herkese teşekkür etmek istiyorum.

 

şimdi yerel seçim sürecine giriyoruz.

 

Din tutar gibi parti tutmanın toplumda artık bir işe yaramadıgını ifade etmek istiyorum.

 

Kahramanmaraş"ta Belediyeler noktasında 2008 yılında yatırımı olmayan iki ilçe var. Bunlar Ekinözü ve Nurhak ilçeleridir.

Bu iki ilçenin Belediye Başkanları proje ortaya koydular da devlet destek mi çıkmadı?

 

Günlük siyasi kaygılardan, millete hizmet etmeye zaman bulamayan insanlar, hangi partiden olursa olsun, vatandaş oy vermemelidir.

 

Umarız gelecekte her iki ilçemizde de millete hizmet edecek Belediye Başkanları çıkar ve bizlerde destek veririz.

 

Haydi Nurhak; degişimi başlatmak senin elinde. Seni oy deposu olarak gören ve sana hizmet etmeyenleri yakandan tuttugun gibi silkip at!...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi