Merhametli yüreklere gönülden teşekkür ediyoruz

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında çeşitli isimler, dernekler kente yardıma koştu.

İstanbul Kent Maraş Derneği Başkanı Bilal Ardıç, deprem haberini aldığı anda harekete geçti. Dernek binasını bir yardım merkezine dönüştürdü. Kahramanmaraş’a gelerek bir aş evi kurdu. İstanbul'da yaşayan Kahramanmaraşlılardan İbrahim Kaya, Duran Zıba, Ahmet Ardıç, İstanbul Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu Başkan ve yönetim kurulu üyeleri de hızlı bir şekilde bölgeye intikal ederek Afşin, Elbistan ve Göksun ilçelerinde hemşerilerinin yardımlarına koştular.

Kahramanmaraşlı Dernekler yaşadıkları şehirlerde, depremden etkilenen ailelere ulaşmak için bir telefon ağı kurdu. Ayrıca, deprem bölgesine gıda, battaniye, çadır ve ilaç gibi yardım malzemeleri gönderdi.

Kayseri Mehmet Topal, Konya Dernek Başkanı Uğur Erzurum ve yöneticileri de benzer bir şekilde hareket etti. Deprem bölgesinden gelen hemşerilerine kucak açtılar. Barınma, gıda ve giyim gibi günlük ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yaptılar. Ayrıca, depremde yaralananları hastanelere götürdüler. Ekonomik durumu olmayanların tedavi masraflarını karşıladılar. Depremde hayatını kaybedenlerin cenaze işlemlerini takip ettiler. Onların ailelerine taziye ziyaretinde bulundular.

mt-kose-ici-resim.jpg

Ankara'da bulunan Kahramanmaraş dernekleri, Mahmut Bayazıt, İsa Demirel vakıflar ve iş insanları da depreme duyarsız kalmadılar. Onlar da hemşerilerine yardım eli uzattılar. Deprem bölgesine nakdi yardım topladılar. Ayrıca, Ankara'ya gelen hemşerilerine iş imkanı sağladılar. Onlara yeni bir hayat kurmaları için rehberlik ettiler.

Antalya, İzmir ve Türkiye'nin dört bir yanındaki Maraş Dernekleri de depremzedelere destek oldular. Onlar da hemşerilerini misafir ettiler.

Kahramanmaraş kent merkezinde ise Oğuz Bağrıaçık, Akkuşlar Ekmek Fırını, Kebapçı Salih Usta, Tekkeli Gülmezoğlu, İsmail Bağrıaçık, Serintepe Mahallesi Muhtarı ve Ak Parti Milletvekili adayı Ramazan Gürbak, Adem Mağralı ilk akla gelen isimler olarak depremzedelerin yaralarına merhem oldular. Bu isimler, kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya gayret ettiler. Kahramanmaraşlılar depremin ilk günü enkaz altında kalanları kurtarmak için seferber oldular. Yaralılara ilk yardım yaptılar. Aç ve susuz kalanlara ekmek ve su dağıttılar. Soğuktan korunmak için ateş yaktılar. Çadır kurup battaniye verdiler.

Kahramanmaraş'ta depremde 15 bin civarında vatandaş hayatını yitirirken binlerce yaralı Türkiye'nin çeşitli hastanelerinde tedavi altına alındılar.

Kayseri’de çeşitli görevlerde bulunan değerli hemşehrimiz Veli Böke depremin ilk gününden itibaren bölgeye gelerek yardımları ve diğer işleri organize etmiş, Kayseri ve ilçe belediyelerinin yardımlarını organize etti. Ayrıca Kayseri ve Ankara’ya giden hemşerilerine de elinden gelen yardımı yaptı

Kayseri, Konya, Ankara, İzmir Kahramanmaraş dernekleri oralara gelen hemşerilerine kucak açtılar. Barınma, gıda ve giyim gibi günlük ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yaptılar.

Değerli dostlar ilk aklıma gelen bunlar oldu. Unuttuklarım lütfen bana gücenmesinler.

Belki de bu yazdığım isimlerin dışında yüzlerce Kahramanmaraşlı imkânları ölçüsünde bu şehirde yaşayanlara destek olmaya gayret ettiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ben yaklaşık bir ay Kayseri’de kaldım. Önce bir anaokulunda ailemizle birlikte kaldık. Anaokulu etrafında bulunan Kayserili hamiyetperver insanların bize ikramını unutmam mümkün değil.

Daha sonra Mevlana mahallesinde bir eve taşındım. O mahalle halkı bizi bağırlarına bastılar. Birçok yeni dostlar edindim. Hepsine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

İki gün sonra Allah ömür verirse Ramazan Bayramını idrak edeceğiz. Yukarıda isimlerini saydığım unuttuğum yüreği bu güzel kent için atan bütün dostlara teşekkür ediyor, hayırlı bayramlar diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi