KARADENİZ'DE DOĞAL GAZ MÜJDESİNE YORUM

Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü halkımıza bir müjdem olacak dedi. Hep beraber o güne kilitlendik. Yorum yapan yazarların bir çoğu gündemi önceden yakaladılar.

Nihayet Cuma günü saat 15:00 te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Dolmabahçe Sarayı'nda Türkiye'nin tarihi doğal gaz keşfini canlı yayında duyurdu:

Batı Karadeniz'de Tuna-1 kuyusundan 320 Milyar metre küp doğal gaz rezervi bulunduğunu ve bunun daha da artacağı müjdesini verdi. Bu ilk kuyudan bu miktarda gaz olmasının sevindirici olduğunu, artık ithal değil, milli ve yerli araştırma gemilerimizle bunun çıkarılacağını, Fatih sismik gemisiyle tespit edildiğini, cari açığımızın kapatılacağını, Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz araştırmasının yapıldığını, 2023 yılına kadar gazın çıkarılmasının hedeflendiği, yakında Doğu Akdeniz'den de hidrokarbon araştırmasından hayırlı haber beklediklerini ifade etti.

Gerçekten sevindirici bir haber oldu. 83 milyon insanın geleceğini etkileyen bir müjde oldu. Türkiye’nin yıllık 40 milyar metre küplük ithalatı olduğu göz önünde bulundurursak 8-10 yılık tek kuyu ihtiyacımızı karşılıyor.  Ama bazıları da gazın pahalı maliyetli olacağı, kaliteli olmadığı, söylendiği şekilde fazla olmadığı, yerli değil yabancı firmalara yaptıracağını savunmaktadır.

Milli ve yerli silahlarımızın üretimi, Ayasofya Kebir-i Camii'nin açılışı, doğalgazın bulunmasıyla sırada hidrokarbonun bulunması, yerli aracın yapılması, aşının bulunması, Doğu Anadolu'da petrolün bulunması, bor işletmeciliğinin milli ve yerli yapılması, Toryumun da çıkarılması ile 2023 e güçlü ve zengin bir ülke olarak gireceğiz. Hatta genişlemiş, büyük Türkiye olmaya adayız.

Bu hususta başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a olmak üzere emeği geçen Bakanlara, yetkililere,  teşekkürü bir borç biliriz. Durmak yok, daha ileri diyoruz.

İstanbul Sözleşmesinin iptali  için müjde bekliyoruz.. Ya milli olarak düzeltilsin veya iptal edilsin. Saygılar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi