Daha toparlanamadık her an sallanmaya devam!...

6 Şubat depremlerinin üzerinden iki yıl geçti. Ama depremin yaşattığı travmayı henüz atlatamadık. Yatakta hanım sağa sola dönse “deprem mi oluyor?” paniğini yaşıyoruz.

Şehirde imar ve ihya çalışmaları dört koldan devam ediyor. Zaman zaman eleştirsek bile hakkını vermemiz gerekirse Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Toptaş bir gayret ve çaba içindeler. Milletvekilleri de aynı şekilde bir uğraş içindedirler.

Biz sürekli bardağın boş tarafını görecek yaşı çoktan geçtik. Eleştirilerimizi yaparken hafızamız kaybettiğimiz anamız ve babamızın cenazelerinde yaşadıklarımıza dönüyor.

Kim geldi? Kim gelmedi? Bunları hatırlıyoruz. Öyle boş kepçe sallamak dönemi geride kaldı.

Son dönemde yetişen kimi genç kardeşlerimiz bize isim vermeden sallıyor olsa da canları sağ olsun diyorum. Herkes kendi meşrebini yaşar. Biz onların babaları yaşındayız. Mesleki terbiye ve ahlak önemlidir. Elimizi uzatana elimizi uzatırız. Elimizi sıkanın elini sıkarız. Saygılı olana saygılı olur ama bize sataşana da cevap vermeyiz. Kamuoyunun takdirine bırakırız.

Bizler bir ömür tükettik.
Bizler yeri geldi aç gezdik.
Bizler yeri geldi yürüdük.

Ama kimseye eyvallah demedik. El pençe divan durmadık. Dik durduk. Ama diklenmedik. Her şeyden önce de haddimizi bildik. Ne yapalım devir değişti.

Bizlerde buna alışmaya çalışacağız ömrümüz yeterse!...

DEVİR DEVRAN DEĞİŞİR AMA İNSANLIK DEĞİŞMEZ

Deprem bizleri maddi ve manevi yaraladı. Bir çok insan hala konteynerlerde yaşıyor. Bir çok insanda bunun edebiyatını yapıyor. Onları da görüyor, gözlemliyoruz.

27 Nisan 2025 Pazar günü Onikişubat Muhtarlar Dernek Başkanı Serintepe Mahallesi Muhtarı Ramazan Gürbak ve Çiftçiler Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya ile Tekir Mahalle Muhtarının oğlu için okutulan mevlüde katıldık. Sonra bir düğün ve bir dost ziyareti yaptık. Herkesin ayrı bir derdi var.

Deprem sonrasında köylerimizde yapılaşma hızlanmış. Yeri olan bir ev kondurmuş. İyi de etmişler. Benimde bir yerim olsa yapardım. Şimdi bu yapılan binalar için Belediyeler zorluk çıkartıyor zaman zamanda yıkım kararı alıyorlarmış.

Bana göre bu çok yanlış.

Köyden insanlar kentte göç etmeye zorlanmasın. Kaldı ki köylerimiz mahalle oldu. Köyden kente göç başladı. Bunun acısı yavaş yavaş çıkıyor.

Belediyeler bu konuda çözüm üretmelidirler. Çözümsüzlük sorunu çözmek değildir. Yıkım kararı sağlıklı değildir. Özellikle Ak Parti seçmeni kentliden değil kırsaldan oy alıyor. Burada halkın şikayetleri dikkate alınmalıdır. Kırsal Ak Parti ve Reis’ten vaz geçerse yenilgi kaçınılmaz olur.

Bu kısa seyahatte beni tanıyan herkes buna benzer konuları anlattılar. Gittiğim iki yerde Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Toptaş ve Ak Parti İlçe Başkanı Sefa Kekeç ile karşılaşmam ve onlara olan ilgi alaka olumlu not vermeme sebep oldu. Belediye başkanının bir sivil araçla gelmesi ayrıca takdir edilecek bir konu olsa bile. Gönül isterdi ki Makam arabası ile gelsin. Çünkü bu bölge kendisinin hizmet alanı içindedir. Kimse de bunu yadırgamazdı. Bunu da hatırlatmak istedim.

Belediye Başkanları makam araçları ile tatile gidiyorlar bunlar yazılıp çiziliyor. Bizim başkanda makam arabasına binmiyor. Alkışı ve takdiri hak ediyor bana göre…

Demek ki her Belediye başkanı devletin imkanlarını da tepe tepe kullanmıyor. Ne koruması vardı. Nede fotoğrafçısı.

Bu dip notu da özellikle düşmek istedim….

Konu başlığına baktığınızda ne demek istediğimi daha çok anlarsınız diye de düşündüm.

Bana keyifli bir Pazar günü geçirmeme sebep olan Sevgili kardeşim Ramazan Muhtara ve Sevgili Mehmet Çetinkaya başkana da ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Fırsat buldukça da bu gezileri yapacağız inşallah!...

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi