Mehmet TAŞ
Cumhuriyet’in 90. Yılında Ülkemiz
Bundan tam 90 yıl önce bu gün Cumhuriyet yönetim biçimi olarak kabul edildi.
Bu 90 yılda ülkemizde birçok alanda eski adetler terk edilerek yeni adetler geliştirildi.
Eğitim, dil, alfabe, giyim kuşam ve bir çok değişim ile bu günlere geldik.
Zaman zaman ceberrüt anlıyış ile ara dönemler oluşmuş ise de Cumhuriyet ile Demokrasi eş değer manada gelişme sürecinde yeni bir toplum oluşturulmasında büyük roller oynamıştır.
Ülkemiz geçirdiği bu süreç ile birlikte bir çok alanda gıpta edilen bir ülke haline gelmiştir.
Son on yılda ise “gelişmekte olan ülkeler” liginden bir üst sıraya doğru hızla tırmanış göstermiş ve bu gün “gelişmiş ülkeler” liginde kendi ayakları üzerinde durma çabası gösteren dünyada birkaç ülkeden biri haline gelmiştir.
Milli Harp Sanayi kendi silahlarını üretecek düzeye gelmiş, nükleer enerji başta olmak üzere yeni enerji çeşitliliği sağlama cabası içindedir.
Enerji alanında Türkiye adeta bir üs haline gelmiştir.
Ekonomik anlamda yapılan yeni yapılanmalar, sağlık alanındaki devrim nitelikli hizmetler, ulaşım alanındaki gösterilen performans bu ülke çocuklarının geleceğe dair endişelerini azaltmıştır.
Merhum Cennetmekan Abdulhamit Han’ın hayali olan Avrupayı- Asyaya bağlama mücadelesi bu gün karayolu bağlamında gerçekleşmiştir.
Bu gün 100 yıllık rüya olarak nitelendirdiğimiz Marmaray hizmete giriyor.
Kahramanmaraş’ta yaşayan bir Türk vatandaşı olarak bu hizmetten dolayı gurur duyuyorum.
Cumhuriyetin 90. Yılında bu millete verilecek en iyi teşekkür olarak görüyorum bu projeyi…
**
Geçtiğimiz Cumartesi günü komşu Adıyaman İline gitmiştim. Eskiden 2.5 saatte ancak giderdim. Hiç hız yapmadan belli bir hız ile 2 saatte gittim. Yollar genişlemiş, çift şeritli, hiç stres yaşamadan keyifli bir yolculuk yaptım. Dile kolay 10 yılda 15 bin km yol yapmak. Her babayiğidin harcı değil. Ama bu gün bu iktidar bunu başardı. Bize alkışlamak ve dua etmek düşer.
Bir Cumhuriyet çocuğu olarak ülkemin gelişmesinden büyük gurur taşıyorum.
Muhafazakar olmam, İslami düşünceleri kabul etmem ve onu yaşamaya gayret etmem, benim Cumhuriyeti sevmemem anlamına gelmez.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü seviyorum diye kimse beni eleştiremez. Dinimi ve dinimin gereklerini yerine getirme çabası içinde olmam da kimseyi ilgilendirmez.
Cumhuriyet’i din düşmanlığı olarak angeje eden ve bu tip politikalar içinde olan insanlar, düşünceler ve partiler bu millete iyilik yapmıyorlar. Bu milletin birlik ve beraberlik içinde yaşamalarını istemiyorlar.
Bize düşen görev hem cumhuriyete sahip çıkmak hem de bireysel özgürlükleri korumak olmalıdır.
Her insan dininin gerektiği şekilde yaşamaya sahip olmalıdır. Her insan bir başkasının özeline saygı göstermelidir.
Ülkemizin son yıllarda gösterdiği başarıdan rahatsız olan ülkeler ve toplumlar vardır. Bunların içimizde uzantıları da vardır.
Bizler birlik ve beraberlik içinde olursak, birbirimizin değerlerine saygı gösterirsek bizi kimse birbirimize düşüremez, buna güçleri yetmez.
Yeter ki biz birbirimize saygılı olalım.
Bu duygular içinde Cumhuriyetin 90.yılını kutluyor, bu güzel ülkemde yaşanan Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere, bu toprak için toprağa düşen bu memleketin evlatları için Allah’tan rahmet dilerken o aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.
Mutlu bayramlar!....
YENİ BİR BAŞLANGIÇ: ZAMANIN RUHUNU YAKALAMAK
24 Nisan 2026 Cuma 13:42Eğitim Modelimiz Ne Kadar Milli?
22 Nisan 2026 Çarşamba 12:08Tanıtım Günleri: Bir Şehrin Sessiz Gücü
17 Nisan 2026 Cuma 13:41KURŞUNLAR YÜREĞİMİZE İŞLEDİ
16 Nisan 2026 Perşembe 11:41Dijital Vicdan: Kaybettiğimiz Şey Tam Olarak Bu mu?
13 Nisan 2026 Pazartesi 14:32KARDEŞLİK VE DOSTLUĞUN ADI SELİM CÜCE
04 Mart 2026 Çarşamba 09:17İŞİYLE KONUŞAN BİR SANAYİCİ CENGİZ ONARAN
26 Şubat 2026 Perşembe 11:18BİR DÖNEMİN EFSANESİ METE ESKİGÜN
23 Şubat 2026 Pazartesi 22:50BİR SİYASET USTASI OSMAN OKUMUŞ
19 Şubat 2026 Perşembe 22:15KUMAŞTAN UÇAK YAPAN ADAM
15 Şubat 2026 Pazar 23:54

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.