Ben Niye Güzel Göremiyorum!

Antalya ‘da tatil yapalım dedik, güzelleri görelim dedik.. ama benim kaderim güzel göremiyorum.. üzülüyorum..

Kötülerin Sesi Çok Çıkıyor ! bunu duymayım görmeyim, artık deprem yazmayım diyorum olmuyor.. Antalya da tatil keyfi yapanıyım diyorum olmuyor , olmuyor..

Sevgili okurlarım: Allah bize nimetlerinden çok fazla bol miktarda vermiş ama ne var ki , biz kıymetini bilemiyoruz..

Yemek yeme, kültürü , görgü kuralları ve insan olma alışkanlığımız maalesef ki yok !..

A’râf Suresi – 31 . Ayet Tefsiri Allah (cc) bizlere buyuruyor ki :

“Ey Âdemoğulları! Her namaz kılacağınızda güzelce giyinin, yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez ! “.. Mesele bunu anlaya bilsek, bir bunu bilsek yeter !..

Otel de açık büfe yemek 100’lerce çeşit yiyecek , masaların üzeri yiyecekle doluyor aldığının 10 birini yerse 9 çöpe gidiyor..

Herkes aynı mı ? derseniz elbette hayır.. çok dikkat edenler var ! bir kırık artırmayanlar var !

Ne yiyecekse onu alıyor, bir gram bile bir şey artırmayanlar çok fazla ama kötülerin yaptığını hemen görüyoruz, çünkü kötünün sesi çok çıkıyor iyileri bastırıyor.. güzellikleri göremiyorum bu gözüme batıyor..

İsraf nedir ?

İsraf ölçüsüz, Zamanı boşa geçiriyorsan, zaman isafıdır.. Bir ekmek ihtiyacın varken iki tane alıp, birini yiyip birini çöpe atıyorsan , günah ve ekmek israftır.. suyu bile lüzumsuz ve bilinçsiz harcamak, saçıp savurmak , deniz de bile abdest alsan suyu boş yere kirletmek israf demektir. Ayeti Kerimelerde ve hadis-i şeriflerde bu konuya çeşitli açılardan temas edilmiştir. Cenab-ı Hak, “Yiyiniz içiniz, fakat israf etmeyiniz. Zira Allah israf edenleri sevmez.” buyurmuştur.

Peki biz ne yapıyoruz: otel bu kadar para verdim ! her istediğimi alırım, yediğimi yerim, yemediğimi çöpe atarım mantığı ile hareket edenler 6 Şubat depremi kadar tehlikeli insanlardır..

Deprem Adıyaman, Malatya, Maraş, Hatay ‘ı yıktı, İsraf edenler ise ülke ekonomisini yıkıyor..

Bizim deprem zede Ökkeş ekmek bulamazken, şerefsiz buutu tümü ile götürüyor, yiyemediğini çöpe atıyor..

Türkiye’de gerçekleşen gıda israfının %42’si evlerde çöpe giden yiyeceklerden kaynaklanıyor. Evlerden çöpe atılan kişi başı 93 kg gıda söz konusu, her gün israf ettiğimiz ekmek miktarı adet olarak 4,9 milyon ve bu sayılar bizi dünya genelinde kişi başına en çok gıdanın israf edildiği 3. ülke yapıyor.

Oysa yüzde 99 nüfusu Müslüman ülkede bu kadar gıda israfı olmamalı, açık büfe yemeklerde yemekler çöpe gitmemeli yiyeceğimiz kadar almalıyız.. ekmek bulamayan fakirleri de düşünün ne olur !..

Çöpe giden gıda ile kaç fakir ülke halkı doyurulur bunun hesabında siz yapın , açık büfe yemek diye israf etmeyin !

Antalya’dan herkese İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi