M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

Aman Dikkat Edelim

20 Haziran 2020 Tarihinde yapılan Liselere Giriş Sınavı Sonuçları MEB tarafından açıklandı. Sonuçlar; https://www.meb.gov.tr/ sayfasında TC kimlik no ile öğrenilebiliyor. Türkiye genelinde sınava katılan öğrenci sayısı; 1.472.088, tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan öğrenci sayısı ise 181 olarak açıklandı. Sınavda 42 ilimiz tam yapan ve 500 tam puan alan öğrenci çıkartı. İlimizden de tam yapan ve 500 tam puan alan 3 öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimizin birisi Maraş Merkez (12 Şubat) İkisi ise Elbistan İlçemizden.

Berat Mustafa DOĞAN; 12 Şubat / Türk Telekom Ortaokulu öğrencisi,           

İsmail YALÇINÖZ; Elbistan / Şeker Ortaokulu öğrencisi,

Zehra ÇELEBİ; Elbistan / Özel Yıldız Ortaokulu öğrencisi,

Bu öğrencilerimizi, ailelerini, okul idarecilerini ve sınava hazırlayan tüm öğretmenlerini yürekten kutluyorum. Başarılarının daim olması için dualar ediyorum. İnşallah kendilerini daha da geliştirebilecekleri ve dört yıl sonra arzu ettikleri üniversiteyi kazanmalarına sebep olacak olan bir Liseye kayıtlarını yaptırıp yollarına devam ederler.  

LGS tercihleri başladı. Aman dikkat edelim. Tercihler 29 Temmuz 2020 tarihine kadar devam edecek. Sevgili öğrenciler, doğru tercih çok önemli, sonradan pişman olacağınız bir hata yapmak istemiyorsanız tercih yapmadan önce;

1. 2020 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU’NA internetten ulaşarak dikkatli bir şekilde okumalısınız.

2. Sizi sınava hazırlayan Branş Öğretmenlerinizle, Rehber Öğretmeninizle ve Okul İdarecilerinizle mutlaka görüşün.

3. Tercih için acele etmeyin, geç de kalmayın. 29 Temmuz 2020 tarihine kadar inceleyin, araştırın, anne ve babanızın da fikrini alarak en doğru tercihi yaptığınıza emin olduktan sonra işlemlerinizi resmileştirin. Böylece en doğru tercihi yapmış olacaksınız. Allah gönlünüze göre versin, Allah yar ve yardımcınız olsun.

KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI

20 Temmuz Tarihi bizler için çok özel bir gündür. Türk tarihinin önemli zaferlerinden birisi olan Kıbrıs Barış Harekatı bu tarihte başlamıştır. ‘Ayşe tatile çıksın’ parolasıyla dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in liderliğinde gerçekleşen bu harekat adadaki zulmün önüne geçilmesi ve adaya barış getirmesi adına yapılmıştır.

1959 yılında Zürih ve Londra anlaşmalarıyla adada Türk ve Rum halkının eşitliğine dayalı bir Kıbrıs Cumhuriyeti kurulmuştu. Ancak Rumların kurduğu silahlı gruplar 1963 yılından itibaren Kıbrıs Türklerini, ülke yönetiminden uzaklaştırarak bu anlaşmayı tanımadılar.

15 Temmuz 1974’de Kıbrıs Rumları, Yunanistan hükümetinin desteğiyle bir darbe gerçekleştirilir. Rumlar, darbenin ardından Türk yerleşim yerlerine saldırarak yakıp yıkarlar. Çocuk demeden, kadın ve yaşlı demeden Türkleri canice öldürmeye başladılar. Olanlara seyirci kalamayan Türkiye Cumhuriyeti kendisi gibi diğer garantör ülke İngiltere ile görüşerek bu vahşeti birlikte durdurmak teklifinde bulundu.

İngiltere bu teklife sıcak bakmayınca Türkiye Cumhuriyeti Devleti 20 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıs Barış harekatına başladı. Dönemin başbakanı merhum Bülent Ecevit harekatın başladığını dünya kamuoyuna şu sözlerle duyurdu:

‘Türk Silahlı Kuvvetleri, Kıbrıs'a indirme ve çıkarma harekâtına başlamış bulunuyor. Allah milletimize, bütün Kıbrıslılara ve insanlığa hayırlı etsin. Bu şekilde insanlığa ve barışa büyük hizmette bulunmuş olacağımıza inanıyoruz. Öyle umarım ki; kuvvetlerimize ateş açılmaz ve kanlı bir çatışmaya yol açılmaz. Biz aslında savaş için değil, barış için; yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için Ada'ya gidiyoruz.’

Bu kutlu çıkartmanın (Kıbrıs Barış Harekâtı) sonunda tarafların can kaybı şöyleydi:

- Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 415 Kara, 65 Deniz, 5 Hava, 13 Jandarma olmak üzere toplam: 498 şehit ve 1.200 yaralı…

- Kıbrıs Türkleri 1.672 şehit ve binlerce yaralı...

- Rumlar ve Yunanlar ise 4 bin ölü, 12.000 yaralı…

Dünyanın engelleme çabalarına ve tehditlerine rağmen Kıbrıs Barış harekatını gerçekleştiren Başta dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan ve Kıbrıslı Lider Rauf Denktaş olmak üzere tüm devlet adamlarımızı ve Türk silahlı Kuvvetleri mensuplarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi hayırla yâd ediyorum. Ahirete göç edenlere Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun inşallah…

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi