Mehmet TAŞ
Abdulhamithan Camii ve Düşüncelerim!...
Bana göre Osmanlı İmparatorluğu döneminde en önemli bir padişah olarak gördüğüm, yüreğimde muhabbet beslediğim, hürmet gösterdiğim cennet mekan Abdulhamithan’ın adının kentin en büyük camisine verilmesini her zaman destekledim, bu muhteşem ismi bu muhteşem mabede verenlere de hep hürmet gösterdim.
Bu muhteşem mabedin önüne kondurulan bir bina var ki; hep buna itiraz etmişimdir. Adana yolundan gelirken bu muhteşem sanat eseri bütün görkemiyle karşımıza dikilirken, o ucube bina bu güzelliği perdelemektedir.
Bu şehirde yaşayan bir birey olarak, benim ekonomik gücüm olsa o binayı satın alır ve yıktırırdım.
Bu cennet mekan ulu hakanımızın adına, şanına layık mabedimizde Türk İslam estetiğinin, zerafetinin bütün güzellikleri gösterilmek isteniyor.
Çok titiz bir çalışma olduğu muhakkak.
O gün değerli hocamız Ömer Faruk Şirikçi bizleri davet ettiğinde, mabedin içini gezme ve yapılanları görme, inceleme fırsatı bulduk.
Yapımına 1993 yılında başlanılan bu büyük yapı Türkiye’de 20 yıl sonra görkemli mabedler arasında sayılacaktır diye düşünüyorum.
Şehrin hemen hemen her yerinden gözüken bu değerli camimiz Kahramanmaraşlı hayırseverlerin desteğiyle hayat bulmaktadır. Bu yüz akımız olacağına inandığım mabedimize keşke imkanlarımız olsa da bizlerde destek verebilsek. Keşke birkaç gün olsa bile gidip orada çalışabilsek, emeğimiz sinse, katkımız olsa.
Ne yapalım, bize de ancak bu güzel mabedi yapanları takdir etmek, ve hayırlarının kabulü için Allah’a yalvarmak düşüyor.
Kim “veren el yerine alan el olmak ister” Bu güzel mabedimizin yapılmasında emeği olan ilk günden beri işin içinde olan, emek, zaman ve para veren değerli yöneticilerimizi de en kalbi duygularımla teşekkür etmek, ve önlerinde saygıyla eğilmek istiyorum.
Değerli yöneticiler mabedimizin hiçbir yerinde en ufak kusur olmaması için canla başla çalışıyorlar, en ince detayı gözden geçiriyorlar.
Belki bir yıl sonra içinde huzurla ibadetimizi yapacağımız bu cami Kahramanmaraş’ın prestij eserlerinden biri olacaktır.
Bu mabedimizde otopark sorunu yaşanacaktır. Camii etrafına yapılaşmaya izin verilmemelidir. Mutlaka en az 2000 aracın par edilebileceği oto park hayata geçirilmelidir.
Yöneticilerimiz 400 araçlık kapalı otopark yapılacağını ifade ettiler. Bu yeterli değildir.
Mabedimizin bütün alanlarında daha önce yapılan yapıların istimlak edilmesi ve güzelliğin ve zerafetin ortaya çıkarılması gerektiğini özellikle vurgularken, oto park sorunu da şimdiden çözülmelidir.
En kalbi muhabbet ve duygularımla bu değerli eserimize maddi ve manevi destek veren, hizmet eden bütün dostlarımıza, büyüklerimize teşekkür ediyorum.
Allah razı olsun!....
YENİ BİR BAŞLANGIÇ: ZAMANIN RUHUNU YAKALAMAK
24 Nisan 2026 Cuma 13:42Eğitim Modelimiz Ne Kadar Milli?
22 Nisan 2026 Çarşamba 12:08Tanıtım Günleri: Bir Şehrin Sessiz Gücü
17 Nisan 2026 Cuma 13:41KURŞUNLAR YÜREĞİMİZE İŞLEDİ
16 Nisan 2026 Perşembe 11:41Dijital Vicdan: Kaybettiğimiz Şey Tam Olarak Bu mu?
13 Nisan 2026 Pazartesi 14:32KARDEŞLİK VE DOSTLUĞUN ADI SELİM CÜCE
04 Mart 2026 Çarşamba 09:17İŞİYLE KONUŞAN BİR SANAYİCİ CENGİZ ONARAN
26 Şubat 2026 Perşembe 11:18BİR DÖNEMİN EFSANESİ METE ESKİGÜN
23 Şubat 2026 Pazartesi 22:50BİR SİYASET USTASI OSMAN OKUMUŞ
19 Şubat 2026 Perşembe 22:15KUMAŞTAN UÇAK YAPAN ADAM
15 Şubat 2026 Pazar 23:54

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.