ABD’nin Türkiyedeki ekonomi ve marketler oyunu

Ülke gündeminde ekonomi ve üç harfli marketlere yönelik algı operasyonları devam etmektedir. Buna Kemal Kılıçdaroğlunun yurt dışı gezileri ve en son CHP ye yahudi asıllı Amerikalı bir adamı da danışman olarak atamasını ele alırsak konu bütünlük arz etmektedir.

Bir anda sosyal medyada üç harfli perakende firmalarına bir yerden savaş açıldı. İşte özellikle Amerika istihbaratının geliştirip uyguladığı, doğru yanlış bilgileri bir araya getirip hazırlanan, slogan mesajlarla kamuoyu oluşturup algılarla oynama ve okları ana hedeften uzaklaştırma taktiği yapıldı. Taraftar seçmen enflasyon sebebinin marketler olduğuna neredeyse tamamen ikna edildi.

Bilindiği üzere, 2021 Eylül’den bu yana ekonomiyle  mücadele edilmektedir. Rekabet Kurumu 2021 Ekim’de BİM, Carrefoursa, Migros, A101 ve Şok’a toplamda 2,6 milyar TL idari para cezası vermişti.

Fiyat düşürmek için Sayın Cumhurbaşkanımız talimatıyla Tarım Kredi Kooperatifleri marketini açtırdı. Ama beklenen olmadı, fiyatlar hala yüksekti. Bu kez Sayın Cumhurbaşkanımız bazı ürünlerde indirim için talimat vermek zorunda kaldı. Ama hala bir çok ürünü  BİM, Tarım KK marketinden daha ucuza veriyor. Yani pahalılığın sorumlusu demek ki BİM değil, o halde esas sorumlu aranmalı.

Üç Harfli marketlere karşı vatandaşlar,  algı operasyonlarına maruz kaldı. Sanki ekonominin pahalılığının sorumlusu  bu marketlermiş gibi  Halkımız bu algı operasyonuna düşürüldü.

Diğer taraftan BİM üzerinden Erenköy Cemaatı töhmet altında bırakılmaya  çalışılmaktadır. BİM’in kurucuları ve sahipleri; Kurucu ortakları arasında Cüneyd Zapsu, Aziz Zapsu, Yasin El Kadı, Korkut Özal, Mustafa Latif Topbaş, Mehmet Fatih Saraç vardı. . Cüneyt ZApsu hissesini M. Latif Topbaş’a devretti. Bugünkü ortaklık yapısı Mustafa Latif Topbaş elinde bulundurduğu yüzde 14.78'lik borsaya kapalı olan payların tamamını yine kendi şirketi olan Merkez Bereket AŞ ye sattı.(2017)  %14.8, Nastak gıda %10.7 Bu şirket de Latif Topbaş’ın   halk hissesi %71. Yönetim kadrosu 2022 Mustafa Latif Topbaş İcra Kurulu Başkanı vardır.

BİM kurucularının soyadı, Topbaş olunca ve de Nakşibendi Şeyhlerinden Hace Musa Topbaş ve oğlu Osman Nuri Topbaş Hoca’ya  akraba yakınlığı olunca hemen arka planda Erenköy Cemaatine de operasyon çekileceği akla gelmektedir. Zira FETÖ bu cemaate sızamamış ve de hükümete yakınlığından dolayı  bu cemaate bir kızgınlığı vardı. Cemaat içerisinde zaman zaman hükümeti eleştiren yazar Ahmet Taşgetiren dahi Erkam Radyodan ve Altınoluk yazarlığından bu amaçla çıkarılmıştır. Yani Erenköy Cemaati devlet ile uğraşmayı tercih etmemiş; Hak’ka ve halka hizmeti benimsemiştir. Bu cemaatin nice yurt içi ve yurtdışında hizmeti olduğunu hükümet iyi bilmektedir.

Bir çok cemaatte olduğu gibi Erenköy cemaatinde de bir çok  zengin ve hayır sahibi iş adamları vardır. Şimdi bunların işlerinden dolayı o cemaat zan altında bırakılamaz. Buzağı altında öküz aranamaz. BİM’in arka bahçesi Erenköy Cemaati denilemez. Ama algı operasyonuyla insanlara  önce haksız zam yapılıyor diye tepki verdirilir ve sonraki aşamaya geçilir.

FETÖ ile CIA’nın algı operasyonları ile karşı karşıyayız. Zira Mustafa Destici’nin sosyal medyada; “Siz sokakta ekmek kavgası yaparken, Akşener ve Kılıçdaroğlu her ay ABD yetkilileriyle saatlerce gizli toplantılar yapıyor. Ne konuşuyorlar bileniniz var mı? Tehlikeli duyumlar alıyorum. Amerikalılar;  ekonomik krizi derinleştireceğiz, siz de halkı hükümete karşı kışkırtın ajitasyon artırın talimatı veriyor. Diye beyanatı var.

MHP Başkanı Devlet Bahçeli’ye de yanlış bilgi verilerek,  BİM üzerinden Erenköy Cemaatı AK Partiden koparılmaya mı çalışılıyor? Yeniden cemaatler töhmet altında bırakılmaya mı çalışılıyor? Öyle ya seçimler yaklaşırken daha ne oyunlar göreceğiz, dikkatle olayları izliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi