Sorumlu Kimler

Doğu Akdeniz incisi olan Kahramanmaraş şehrimiz neden halen Doğu bölgesinde biliniyor. Yani Amaç, Doğu şehirlerini küçük görmek değil şehrimizin tam tanıtılamamasıdır. Kültür ve Turizm açısından şehrimizin bir çok güzel özellikleri var. Dondurma, ceviz, biber, zeytin, sim işi, oymacılık, bakır işleri, çarık, kuyumculuk, edebiyat, şairleri, güreşçiler, mesire alanları ile ünlüdür. Buna rağmen hala şehrimizi iyi tanıtamıyoruz. Dışardan turist getiremiyoruz.

Zeytin Ilıcası’nda sular yetersiz kalıyor. Sebebi ise kaynak sularının özel evlere verilmesidir. Oysa bu kaynaklar birleştirilip ortak alanda kullanılmalıdır. Böylece israf önlenir, kaynak kaybolmaz. Buraya gereken yatırım yapılmamaktadır. Oysa 5 yıldızlı otel dahi buraya yapılabilir.

Maraş ovası nasıl oldu da sanayi bölgesi yapıldı? Bir zamanlar pamuk, buğday ve biber yetiştirilirdi. O verimli toprağımızın çoğu sanayi bölgesi yapıldı. Tarım arazilerimize gereken teşvikler verilmelidir.

Maraş halkını ağız otuna (Fransız otu) kim alıştırdı? Bu pis tükürme alışkanlığından halkımız nasıl kurtulacak?

Kahramanmaraş’ımızın Helete Kasabasının yayla içme suyu, Gaziantep’e verilmiş. Oysa şu anda şehrimizin suyu çok kireçli ve böbrek hastalarımız çoğalıyor. Hangi zihniyet kendi hemşerilerini geri plana bırakabilir? Neden her ay içtiğimiz suyun analizi bildirilmiyor?

Hava alanımız neden Kömürler de değil, halbuki orada olsaydı uluslararası olurdu. Ayrıca artık Kömürler’i de kaptırdık.

Ökkeş Hazretleri Türbesi de Kahramanmaraş sınırları içerisinde idi. Şimdi komşuya kaptırmışız.

Şehrimizde yeni bir Kuzey Çevre Yolu açıldı. Ancak fazla işlek değil ve o yatırıma fazlasıyla para harcanmış gibi gözüküyor. Değerlendirilecek başka  yollar yokmuydu?

Trabzon caddesi-Ulu Cami-Tarihi Kapalı Çarşı Meydanı yenileme çalışması yapıldı. Ancak hala cadde üzerindeki dükkanlar derme çatma. Şehrin yüzünü çirkin gösteriyor. Neden bu dükkanlara Selçuklu giydirme kaplama taş veya ağaç sıvama yapılmıyor?  Kapalı Çarşı caddeden görülmüyor. Halbuki oralar topyekun tarihi alan çalışması olarak değerlendirilmelidir.

Maraş Kalesi yıllardır restorasyonda. Ancak bu çalışmalar hakkında çeşitli dedikodular var. Yetkililer neden el atmazlar?

Hızlı tren bir türlü şehrimizden  geçmiyor. Birileri engel mi oluyor?

Akedaş neden Ödeme faturasını 3-5 gün geçince hemen elektriği kesiyor? Bu tüketici haklarına aykırı değil mi?

Kanalizasyonlar, yer altı şebekeleri ne zaman yinelenecek? Zira kuvvetli yağmur yağdığı zaman sel oluyor. Belki de çoktan şebekelerin, boru hatlarının değişme zamanı gelmiştir.

Düğün için açık havada, sitelerde davul zurna, orkestra gürültüleri ne zaman son bulacak? Kul hakkına saygı kalmadı. Havai fişek kullanımı da yasaklansın. Hiç faydası yok, ölen hayvanlar var, oksijen düşmanı olduğu da bir gerçek.

Tabela kirliliği de göze hoş gelmiyor. Mesleklere göre tabelalar ayarlansa, renk-yazı-boyut gibi benzerlikler kullanılsa daha güzel olur.

Vesselam şehrimizin bir çok sorunları var. Bu sorunları zamanla gündeme getireceğiz. Umarız yetkililer de hassasiyet göstererek bu sorunları çözüme kavuştururlar. Gayemiz kimseyi üzmek değil herkese faydalı olmaktır. Saygılar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi